Ceai de Licheni de Piatra, 50 g, Stef Mar Valcea

9980048263
9980048263
1
Ceai
Stef Mar
Stoc limitat
430 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 26 April • 09:01

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Lichenul de piatră face parte din clasa Ascomycetes, familia Parmeliaceae, fiind o plantă lipsită de rădăcină, tulpină şi frunze. Corpul său este un tal în formă de tufă mică, care are lobii divizaţi în două, răsuciţi şi tiviţi pe margine cu cili groşi şi rigizi. Culoarea variază de la verde-cenuşiu până la brun-negru pe faţa superioară, fiind albicioasă pe partea inferioară şi roşiatică la locul în care se prinde de sol. El poate supravieţui în medii prea dure pentru plantele superioare, cu condiţia ca umiditatea să fie suficient de mare şi temperatura suficient de scăzută, fiind dependent de umiditatea aerului în mai mare măsură decât cea a solului, astfel încât, poate tolera soluri nisipoase, neprimitoare, în zone de mare altitudine. Creşte pe stâncile şi platourile din zona alpină şi subalpină, în majoritatea ţărilor nordice, precum şi la noi în ţară. Se mai numeşte muşchi creţ, muşchi de munte, muşchi de piatră, lichen de Islanda.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ:
mucilagii, poliholozide hidrosolubile (lichenină şi izolichenină), acizi lichenici (cetraric, protocetraric, protolichenstearic, usnic), fridelină, ulei volatil, iod, vitamine (A şi B), etc.
Actiuni:
expectorant, antitusiv, emolient, antiinflamator, posedă proprietăţi antibiotice mai ales faţă de Mycobacterium tuberculosis, stimulent al secreţiilor biliare şi pancreatice, stomahic, pansament gastric, antiemetic, antitumoral, stimulează pofta de mâncare. Indicatii: se utilizează ca adjuvant în: bronşite acute şi cronice, traheobronşite, laringite, astm bronşic, gripă, tuberculoză pulmonară, insuficienţă pancreatică, pancreatită cronică, dischinezii biliare, digestie dificilă, gastrită hiperacidă, ulcer gastric, rău de mişcare, stări de vomă, vărsăturile care apar în sarcină, tumori ale tubului digestiv, anorexie.
Mod de administrare:
- pulberea
– planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
- maceratul la rece
– se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia
– se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
Contraindicatii:
Alergie la licheni de piatră.
Prezentare:
50 g

Review

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Ceai de Licheni de Piatra, 50 g, Stef Mar Valcea

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.