Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Cum voi ști dacă noua mea reteta este conforma cu medicamentele prescrise de medic si cum stiu daca nu interactioneaza?

Farmaciștii noștri utilizează un sistem computerizat conectact direct la casa de asigurari pentru a identifica și analiza toate erorile prescriptiei medicale;in momentul scanarii retetei se descarca automat doar medicamentele prescrise de medical dvs. Deasemenea putem informa medicul dumneavoastră cu privire la orice interacțiuni semnificative. Este important să ne spuneti despre toate medicamentele pe care le luați în prezent, inclusiv OTC-uri, suplimente alimentare, precum si produse dn plante. În acest fel, putem fi siguri de posibilele interactiuni intre medicamentele dvs

Ce ar trebui să fac dacă am o reactie la medicamente ?

Dacă reacția pare gravă sau care pun viața în pericol - de exemplu, în cazul în care aveți respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept, febră, mâncărime, tuse, piele de culoare albastră, sau umflarea feței, buzelor, limbii, sau a gâtului - contactati cea mai apropiată cameră de urgență sau sunați la 112. În cazul în care se pare mai puțin amenințătoare, un farmacist ar trebui să-ți vorbească în mod direct pentru a oferi cel mai bun curs de acțiune și pentru a actualiza profilul dvs.de  pacient dacă este necesar, pentru a evita reacțiile viitoare.

Ce ar trebui să fac în cazul în care medicamentele mele arata diferit de ultima dată și nu există nici o notă spunându - mi că s-au schimbat?

Verificați sub denumirea produsului si substanta activa care indică faptul că este un brand diferit de același medicament, sau puteti suna in farmacie pentru mai multe lamuriri.

Ce ar trebui să fac dacă am uitat sa iau de o doză din medicamentul meu?

Luați doza omisă cât mai curând posibil. Nu luati o doza dubla sau doze suplimentre! Contactati-ne sau vorbiti cu medical dvs curent.

Cum ar trebui să depozitez medicamentele mele?

Cele mai multe prescripții trebuie să fie depozitate la temperatura camerei într-un loc răcoros, uscat, ferit de umiditate și, de preferință, de radiația solară directă, la căldură, sau ambele.Umiditatea și temperatura poate afecta stabilitatea medicamentului, ceea ce înseamnă că nu poate dura atâta timp cât ar fi dacă este depozitat în mod corespunzător. Anumite prescripții trebuie să fie refrigerate! Acestea au mentionate pe ambalaj iar in farmacie vi se va sublinia acest aspect. 

Unde arunc medicamentele expiarate sau pe care nu le mai folosesc?

Nu aruncati niciodata medicamentele la gunoi sau la toaleta!Aveți posibilitatea să renunțați la medicamente nedorite sau care au expirat la orice farmacie.Medicamentele vor fi incinerate, astfel încât acestea nu ajung în căile navigabile și depozite de deșeuri.

Trebuie sa iau toata doza de Antibiotice, dacă mă simt mai bine după câteva zile ?

Antibioticele continua eliminarea bacteriilor care cauzează infecția chiar și după ce începeți să vă simțiți mai bine. Dacă întrerupeti tratamentul prea devreme bacteriile care sunt încă în sistem se pot schimba, astfel încât acestea să nu mai sunt vulnerabile la medicamente. Uneori, aceste bacterii se pot multiplica si pot provoca infectii. Această recidivă ar putea să fie tratate cu un alt antibiotic, mai puternic, deoarece bacteriile se poate sa fii devenit rezistente la cele pe care le-ati luat la inceput.

De ce nu am nevoie de antibiotice atunci când am o răceală?

Virusurile cauzează răceli și antibioticele nu sunt în general eficiente împotriva virusurilor. Cel mai bun medicament pentru răceli este ODIHNA,multe fluide și cateva OTC-uri pt ameliorarea starilor griple. Dacă nu vă simțiți mai bine în termen de 5 zile sau daca febra persista, vă rugăm să anunțați medicului.

GRIPA -Sunteți sigur că folosiți măsurile potrivite pentru a vă proteja împotriva gripei?

http://www.dspb.ro/diverse/Gripa%20si%20vaccinarea%20antigripala%20-%20informatii%20utile.pdf