Nicorette Icemint 4mg , guma medicamentoasa masticabila, 30 bucati, Mcneil Products

W63123001
W63123001
1
NICOTINUM
Orodis
Mcneil Products Limi
Stoc limitat
4119 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: ieri la 13:50

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Indicații
Pentru tratamentul dependenţei de tutun, pentru satisfacerea cererii exagerate pentru nicotină şi a simptomelor de întrerupere apărute în urma renunţării la fumat. Nicorette Icemint poate fi utilizat pentru:
vindecarea dependenţei de fumat pentru fumătorii care intenţionează să se lase de fumat;
a ajuta fumătorii pentru abstinenţă temporară în perioadele în care consumul ţigărilor este imposibil sau nu este de dorit;
reducerea consumului de ţigări la fumătorii care nu doresc să se lase de fumat sau care nu pot să se lase de fumat.
Dozaj
Doze
Copii și adolescenți.
Nu se administrează guma medicamentoasă masticabilă persoanelor sub 18 ani, fără recomandarea unui profesionist din domeniul sănătății.
Nu există date clinice controlate care să susțină administrarea gumei medicamentoase masticabile la adolescenți cu vârsta sub 18 ani.
Administrarea la adulţi şi la persoane vârstnice
Tratamentul este individual şi depinde de consumul de ţigări al fumătorului.
Doza uzuală variază între 8 şi 12 pastile. La fumătorii cu o dependenţă uşoară [a căror rezultat la testul Fagerstrom pentru dependenţa de nicotină (FTND) este mai mic de 6 sau numărul de ţigări fumate pe zi este mai mic de 20], tratamentul se iniţiază cu Nicorette Icemint 2 mg gumă medicamentoasă, iar pentru fumătorii cu dependenţă ridicată tratamentul se iniţiază cu Nicorette Icemint 4 mg gumă medicamentoasă masticabilă.
Nu se utilizează mai mult de 24 de pastile zilnic.
Reducerea completă a fumatului
Durata recomandată a tratamentului este de 3 luni. După această perioadă, pacientul va reduce doza zilnică. Când pacientul ajunge să folosească 1–2 pastile de guma medicamentoasă masticabilă, tratamentul va fi întrerupt.
Reducerea consumului de ţigări
Guma medicamentoasă masticabilă poate fi folosită între ţigări.
Guma medicamentoasă masticabilă poate fi folosită conform indicaţiilor la nevoie, când apare dorinţa de a fuma, pentru a mări perioada în care nu s-a fumat cât mai mult şi pentru a reduce astfel numărul de ţigări fumate zilnic.
Dacă nu se obţine reducerea consumului de ţigări în 6 săptămâni, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Din momentul iniţierii tratamentului, se va renunţa la fumat cât de curând posibil (dar într-un interval de maxim 6 luni). Dacă acest lucru nu a devenit posibil în 9 luni de la începerea tratamentului, în ciuda eforturilor făcute pentru renunţarea la fumat, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
În general, folosirea acestui tip de tratament peste 12 luni nu este recomandabilă. Unii fumători, totuşi, au nevoie de un tratament de o durată prelungită pentru a evita reluarea fumatului.
Guma medicamentoasă masticabilă poate fi ţinută la îndemână dacă apare necesitatea satisfacerea cererii exagerate de nicotină.
Renunţarea la fumat poate avea o rată de succes ce poate fi îmbunătăţită prin consult şi recomandări medicale suplimentare. Dacă aveţi nelămuriri, solicitaţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Abstinenţa temporară
Nicorette Icemint gumă medicamentoasă masticabilă poate fi folosită în perioade în care nu se fumează, de exemplu în zonele pentru nefumători sau în situaţii când doriţi sa evitaţi fumatul şi simţiţi necesitatea de a fuma.
Mod de administrare
Fiecare gumă medicamentoasă trebuie mestecată încet timp de aproximativ 30 de minute, cu pauze. Administrarea nicotinei trebuie întreruptă temporar dacă apar orice simptome ale excesului de nicotină.
Dacă simptomele excesului de nicotină persistă, utilizarea nicotinei trebuie redusă fie prin scăderea frecvenței de administrare fie prin folosirea unei concentrații mai scăzute.
Contraindicații
Hipersensibilitate la nicotină sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1.
Atenționări
Evaluarea risc-beneficiu trebuie făcută de către un cadru medical adecvat pentru pacienții cu următoarele condiții:
Fumătorii dependenţi cu infarct miocardic recent, angină pectorală instabilă sau agravarea acesteia inclusiv angina Prinzmetal, aritmii cardiace severe, hipertensiune necontrolată sau accident vascular cerebral recent, ar trebui să fie încurajați să renunțe la fumat cu intervenții non-farmacologice (cum ar fi consilierea). Dacă acest lucru nu este posibil, utilizarea gumei medicamentoase masticabile
poate fi luată în considerare, însă deoarece datele privind siguranța la acest grup de pacienți sunt limitate, inițierea ar trebui să se facă doar sub supraveghere medicală atentă.
Diabetul zaharat. Pacienții cu diabet zaharat trebuie sfătuiţi să-și monitorizeze nivelul de zahăr din sânge mai mult decât de obicei, atunci când doresc să renunţe la fumat și TSN este inițiată deoarece reducerea nicotinei induce eliberarea de catecolamine, ce poate afecta metabolismul carbohidraților.
Insuficiență renală și hepatică: Folosiți cu precauție la pacienții cu insuficiență hepatică moderată până la severă și/sau insuficiență renală severă, deoarece clearance-ul nicotinei sau metaboliților săi poate fi scăzut cu potențiale efecte adverse crescute.
Feocromocitom și hipertiroidism necontrolat: Utilizaţi cu precauţie la pacienţii cu hipertiroidism necontrolat sau feocromocitom deoarece nicotina provoacă eliberarea de catecolamine.
Boli gastro-intestinale: Nicotina poate exacerba simptomele la pacienții care suferă de esofagită, ulcer gastric sau peptic și preparatele de TSN trebuie utilizate cu precauție în aceste condiții.
Fumătorii care poartă proteze dentare pot experimenta dificultăți în mestecarea Nicorette Icemint. Guma medicamentoasă masticabilă poate rămâne prinsă în protezele dentare, foarte rar existând posibilitatea deteriorării acestora.
Pericol la copiii mici: Dozele de nicotină tolerate de adult și fumătorii adolescenţi pot produce toxicitate severă la copiii mici, care pot fi fatale. Produsele care conțin nicotină nu trebuie să fie lăsate în locuri în care pot fi manipulate sau ingerate de către copii, vezi pct. 4.9 Supradozaj.
Transferul de dependență: Transferul de dependență poate avea loc dar, în același timp, este mai puțin dăunător și mai ușor de întrerupt decât dependența de fumat.
Întreruperea fumatului: hidrocarburile aromatice policiclice din fumul de tutun induc metabolizarea medicamentelor metabolizate de CYP 1A2 (și, eventual, de către CYP 1A1). Atunci când un fumător se oprește din fumat, acest lucru poate duce la o metabolizare mai lentă și o creștere în consecință, în nivelurile sanguine a acestor medicamente. Acest lucru are o importanță potențial clinică pentru produsele cu un indice terapeutic îngust, de exemplu, teofilină, tacrină, clozapină și ropinirol.
Sarcina
Fumatul în timpul sarcinii este asociat cu riscuri, precum retard de creştere intra-uterin, naştere prematură sau naşterea unui copil mort. Oprirea fumatului este singura intervenţie cea mai eficientă pentru îmbunătăţirea sănătăţii atât a fumătoarei gravide cât şi copilului său.
Cu cât se ajunge la abstinenţă mai devreme cu atât este mai bine.
Nicotina ajunge la făt şi afectează mişcările de respiraţie şi circulaţia. Efectul asupra circulaţiei este dependent de doză. Aşadar, fumătoarei gravide trebuie să i se recomande întotdeauna să renunţe la fumat complet fără utilizarea terapiei de substituţie nicotinică. Continuarea fumatului poate reprezenta un pericol mai mare pentru făt, în comparaţie cu utilizarea produselor de substituţie nicotinică în cadrul unui program supravegheat de renunţare la fumat.
Utilizarea Nicorette Icemint gumă masticabilă de către fumătoarea gravidă extrem de dependentă trebuie iniţiată numai la recomandarea unui profesionist în domeniul sănătăţii.
Alăptarea
Nicotina trece liber în laptele matern în cantităţi ce pot afecta copilul chiar şi la doze terapeutice. Cu toate acestea cantitatea de nicotină la care ar fi expus copilul este relativ mică si mai puțin periculoasă decât fumatul pasiv la care ar fi fost altfel expus.

Review

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Nicorette Icemint 4mg , guma medicamentoasa masticabila, 30 bucati, Mcneil Products

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.