Ceai Urzica Moarta Vrac 50g, Cyani

9980023978
9980023978
1
Ceai
Cyani
Stoc epuizat
210 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 23 April • 16:04

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Urzica este recunoscuta pentru actiunea ei benefica asupra organismului uman, si anume: Vitaminizeaza, remineralizeaza si echilibreaza sistemul de aparare al organismului.
Elimina starea de anemie.
Actioneaza bactericid limitand sau inlaturand multiplicarea bacteriilor.
Are efect benefic in bronsite si astm. Fluidifica secretiile bronhice si favorizeaza eliminarea lor prin expectoratie. Combate tusea.
Stimuleaza metabolismul si secretia bilei, cea pancreatica, gastrica si intestinala. Stimuleaza totodata peristaltismul intestinal si digestia.
Combate diareea, dizenteria si starile inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv. Actioneaza impotriva viermilor intestinali.
Activeaza procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor si trombocitelor; fluidifica sangele. Scade glucoza in sange.
Activeaza regenerarea tesuturilor si epitelizarea, cicatrizand ranile.
< align="justify"> Influenteaza favorabil reumatismul si guta. Este tonic capilar si combate matreata.
Mod de folosire
Infuzie - se foloseste o lingurita cu varf de urzica uscata la 1/4 litru de apa. Nu se fierbe, ci doar se opareste.
Tinctura de urzica - radacinile, scoase din pamant primavara sau toamna, se spala cu o perie si se taie marunt. Se umple cu ele o sticla si se toarna deasupra rachiu de secara de 38-40% si se lasa sa stea 14 zile la loc calduros.
Bai de picioare - radacinile bine spalate si periate (2 maini pline) si de urzici proaspete (tulpina si flori – aceeasi cantitate) se lasa peste noapte in 5 litri de apa si se incalzesc a doua zi pana dau in clocot.
Se introduc picioarele in baia facuta cat se suporta de fierbinte si se tin 10 minute. Urzicile raman in apa in timpul baii. Aceasta baie de picioare poate fi folosita inca de 2-3 ori, daca este reincalzita.
Spalat pe cap - urzicile proaspete sau uscate (cat luati cu ambele maini de 10 ori) se pun intr-o oala de 5 litri cu apa rece si se incalzesc incet, pe foc mic, pana la fierbere, dupa care se lasa sa stea 5 minute.
Datorita actiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic.
Lauzele nu trebuie sa consume urzici, iar oamenii care mananca in mod repetat aceasta planta trebuie sa aiba grija ca in dieta lor zilnica au introdus destul potasiu. Cercetarile de laborator au dovedit ca urzica determina contractiile uterului, deci si femeile gravide ar trebui sa se fereasca de consumul de urzici.

Review

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Ceai Urzica Moarta Vrac 50g, Cyani

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.