Vitamineral Cerebral, 30 flacoane x 15 ml, Dietmed

9980046523
9980046523
30
Fiole
Dietmed
Stoc epuizat
11527 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 30 March • 04:38

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Compozitie

Arginina 500 mg, Bacopa (Bacopa monnieri) 150 mg, Rhodiola 100 mg, nuca de 100mg, vitamina C 80 mg (100% VNR), fier 14 mg (100% VNR), zinc 10 mg (100% VNR), vitamina E 12 mg α-TE (100% VNR), niacina/vitamina B3 16 mg NE (100% VNR), acid pantotenic/vitamina B5 6 mg (100% VNR), vitamina B12 2.5 mcg (100% VNR), vitamina B6 1.4 mg (100% VNR), vitamina B1 1.1 mg (100 % VNR), acid folic 200 mcg (100% VNR), biotina 50 mcg (100% VNR)/1 fiola buvabila (15 ml)

Directie de recomandare:

Sanatatea cerebrala, echilibru emotional, echilibrul energogen normal, mentinerea imunitatii optime.

Scurta descriere produs:

O formula unica, ce abordeaza sanatatea cerebrala, atat functional dar si structural. Sustine starea de spirit optima, metabolismul energetic, dar si oxigenarea eficienta a tesutului cerebral.

Bacopa este o planta specifica Ayurvedei indiene, cunoscuta si drept Brahmi, denumire derivate de la zeul indian Brahma, creator al lumii si fondator al Ayrvedei. Este mentionata in texte inca din cele mai vechi timpuri si are un rol aparte in ritualurile religioase si destinate sanatatii in cultura indiana.

Desi Bacopa a fost studiata pentru o serie de afectiuni precum epilepsie, inflamatii,durere, o mare parte din recomandarile de utilizare ale acestui extract duc spre imbunatatirea functiei cognistive si capacitatii de memorare, pana la posibilitatea de a ameliora afectiunile degenerative la nivel cerebral, precum diverse tipuri de dementa si Alzheimer.

Efectele benefice sunt date de compusi numiti bacoside, cu rol antioxidant si tonic la nivel cerebral.

Printre efectele benefice documentate se numara imbunatatirea capacitatii de memorare la adulti sanatosi, la administrarea de 300-450 mg de Bacopa zilnic, o perioada de 12 saptamani.

In cazul pacientilor vasrtnici, acest lucru s-a tradus prin imnunatatirea memoriei de scurat durata, memoriei de lunga durata si memoriei verbale.

In cazul unui grup de 31 de copii cu varste de 6-12 ani, diagnosticati cu ADHD, administrarea a 225 mg de Bacopa zilnic, o perioada de 6 luni a dus la imbunatatirea cu 20% a tuturor caracteristilor specifice acestui sindrom in cazul a 74% dintre copii si la ameliorarea hiperagitatiei, imbunatatirea capacitatii de memorare si ameliorarea tulburarilor emotionala la 86% dintre copiii studiati.

Administrarea de Bacopa a demonstrat reducerea activitatii enzimelor responsabile cu degradarea acetilcolinei la nivel cerebral, acest lucru ducand la o functie colinergica prelungita, cu efecte benefice in ameliorarea tulburarilor de memorie. Un grup ce ar beneficia extraordinar de mult de acest efect il reprezinta cel al persoanelor diagnosticate sau predispuse la Alzheimer, afectiune ce duce la distrugerea neuronilor colinergici.

Asocierea extactului de Bacopa cu vitamine din clasa B precum B1, B6, B12 si Biotina, cu rol in mentinerea echilibrului energetic normal si in mentinerea functiei cerebrale normale, precum si in sinteza normala de neurotransmitatori, ofera un suport complet si complex al creierului si al proceselor cognitive normale.

L-Arginina este un aminoacid semiesential, cu implicatii multiple la nivelul sanatatii organismului. Capcitatea sa de a creste productia de oxid nitric (responsabil cu dilatarea normala a vaselor de sange), asigura o presiune arteriala normala, alimentarea eficienta cu sange a tuturor tesuturilor, implicit favorizand nutritia sanatoasa si oxigenarea optima la nivelul intregului organism.

Reduce valoarea tensiunii arteriale, in cazul persoanelor hipertensive, scazand riscul de evenimente hemoragice, iar capacitatea de a reduce rezistenta la insulina asigura atat un nivel normal la glucozei in sange, dar faciliteaza si preluarea si metabolizarea normala a acesteia la nivelul tesuturilor.

Sustine detoxifierea pe cale hepatica, contribuind la eliminarea excesului de amoniac din organism, amoniacul fiind un metabolit ce poate afecta in mod patologic functionarea intregului organism, implicit la nivel celular.

Asocierea de l-arginina cu vitamine din clasa B, sustin consumul normal de glucoza la nivel cerebral, imbunatatind metabolismul neuronal si procesele cognitive.

Nuca de cola este originara din Africa si a fost utilizata in special pentru proprietatile ei tonice si stimulante, in special la nivel cerebral. Proprietatile ei tonice se datoreaza continutului de cofeina, un cunoscut stimulant cerebral, dar si un inhibitor al senzatiei de foame.

Asocierea Nucii de cola cu compusi cu rol tonic si nutritie la nivel cerebral favorizeaza preluarea si utilizarea eficienta a acestora, iar asocierea cu l-arginina actioneaza sinergic, in imbunatatirea fluxului sangvin la nivelul creierului, stimuland a capacitatea de memorare si concentrare.

Clasa vitaminelor B este o clasa de vitamine hidrosolubile, fiind esentiale pentru buna functionare a organismului prin prisma numeroaselor procese pe care le faciliteaza. Complexul de vitamine B contribuie la mentinerea echilibrului energetic normal si la diviziune celulara normala.

Vitamina B1 (tiamina) este esentiala in productia normala de energie, sustinand descompunerea carbohidratilor in zaharuri simple si productia de acizi grasi.

Vitamina B3 (niacina) este convertita intr-o conezima numita nicotinamida adenine dinucleotida, coenzima ce catalizeaza peste 400 de reactii la nivelul organismului. Vitamina B3 este precursoarea celei mai utilizate coenzime derivata dintr-o vitamina din organismul uman. Sustine descompunerea sanatoasa a grasimilor si zaharurilor in organism, la diviziunea celulara normala, la comunicarea intercelulara.

Vitamina B5 (acidul pantotenic) sustine formarea de noi coenzime, de grasimi si proteine la nivelul organismului. Este transportata cu ajutorul globulelor rosii la nivel celular unde sustine procesele de metabolism si sinteza a energiei.

Vitamina B6 (piridoxina) catalizeaza peste 100 de reactii enzimatice, fiind esentiala pentru procesele cognitive normale, sustinand sinteza de neurotransmitatori. Sustine metabolismul normal al grasimilor si proteinelor si contribuie la mentinerea imunitatii.

Vitamina B7 (biotina) contribuie la mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor, fiind recomandata inclusiv ca adjuvant in psoriasis. Contribuie la metabolismul energetic normal si la diviziunea celulara normala.

Vitamina B9 (acid folic) reduce riscul de defecte de tub neural la nou-nascuti, daca este administrat in timpul sarcinii. Sustine diviziunea celulara normala si este esentiala pentru metabolismul energetic normal, metabolizarea eficienta a grasimilor si carbohidratilor.

Vitamina B12 (cobalamina) este esentiala in formarea de globule rosii normale. Sustine procesele cognitive normale, memoria si metabolismul lipidic si proteic normal.

Zincul este un mineral esential, implicat in peste 100 de procese enzimatice la nivelul intregului organism.

Zincul are efectul de a reduce perioada de boala in raceala comuna si de sustine functionarea normala a sistemului imunitar.

In cazul persoanelor cu deficit de zinc pot aparea elemente similare celor din spectrul ADHD, tulburari de memorie, hiperagitatie, deficit de atentie, afectarea mirosului si gustului, leziuni oculare, capacitate de vindecare redusa la nivelul pielii.

Zincul mediaza diviziunea celulara normala si procesul de productie de energie la nivel celular, astenia, lipsa apetitului si reducerea semnificativa a masei musculare fiind indici ai unui posibil deficit de zinc.

Asocierea de fier cu Vitamina B12 si Acid folic contribuie la sinteza normala de hemoglobina, prevenind anemia si sustinand oxigenarea normala a tesuturilor, iar vitamina C contribuie la asimilarea mai eficienta a fierului la nivel digestiv.

Vitamina E face parte din clasa vitaminelor liposolubile (vitamine solubile in grasimi), avand efect puternic antioxidant la nivelul organismului. Capacitatea de a actiona ca un antioxidant intracelular si de a contracara efectele stresului oxidativ la nivelul unei palete largi de structuri anatomice ii ofera o serie de proprietati terapeutice unice.

Vitamina E sustine sanatatea cardio-vasculara. Administrarea in cazul adultilor de varsta mijlocie si inaintata a avut ca efect mai putine afectiuni cardio-vasculare si o incidenta mai scazuta a mortalitatii cauzate de acest tip de afectiuni. Printre afectiunile prevenite se numara infarctul, atacul vascular cerebral, angina pectorala si insuficienta cardiaca.

Capacitatea crescuta de a reduce efectele stresului oxidativ asociat afectiunilor cronice sau varstei aduce o serie de beneficii in afectiuni precum diabetul de tip 1 si 2 (intarzie instalarea afectiunilor conexe acestuia) si afectiunilor osteo-articulare degenerative precum osteoartrita.

Rhodiola rosea este o planta cu efecte adaptogene si de reducere a stresului dovedite pe parcursul anilor de utilizare.

Imbunatateste capacitatea de rezistenta la efort fizic si mental, scade nivelul anxietatii, amelioreaza simptomatologia depresiei si amelioreaza senzatia de oboseala mentala. Reduce fenomenul de alimentare excesiva pe fondul stresului, anxietatii si imbunatateste calitatea somnului.

Mod de administrare:

1 fiola/zi, preferabil dupa micul dejun

Contraindicatii:

Nu se recomanda administarea in cazul persoanelor cu alergie la nuci. Contine cantitati importante de cafeina.

Interactiuni cu medicamente:

Poate interfera cu medicatia antihipertensiva, anttincoagulantele orale sau medicatia orala antidiabetica (arginina).

Avantaje fata de concurenta:

O formula unica, ce abordeaza sanatatea cerebrala, atat functional dar si structural. Sustine starea de spirit optima, metabolismul energetic, dar si oxigenarea eficienta a tesutului cerebral.

Producator:

Dietmed

Mod de prezentare:

30 flacoane x 15 ml

Review

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Vitamineral Cerebral, 30 flacoane x 15 ml, Dietmed

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.