Sab Simplex Suspensie 30ml, Pfizer

W07383002
W07383002
1
SIMETHICONUM
Suspensie
Stoc limitat
2349 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: azi la 16:10

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

sab simplex este un medicament antiflatulenta (pentru tratarea acumularilor de gaze intestinale).
sab simplex actioneaza prin spargerea peliculei de la suprafata bulelor cu gaz acumulate in stomac sau in intestin sub forma de spuma, eliberand astfel gazul care apoi se elimina usor din intestin.
De aceea, sab simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburarilor provocate de formarea excesiva de gaz in stomac si intestin, pentru pregatirea in vederea examinarii medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesiva de gaz dupa interventiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant in cazul intoxicatiilor cu detergenti.
 
Indicatii:
Formarea excesiva si acumularea de gaze in tractul gastrointestinal (meteorism) insotita de simptome gastrointestinale cum sunt flatulenta, senzatia de plenitudine si de tensiune in abdomenul superior.
Cresterea formarii de gaze in intestin consecutiva unei interventii chirurgicale.
Eliminarea acumularilor nedorite de gaze intestinale pentru pregatirea unor explorari cu scop diagnostic cum sunt radiografia, radioscopia, ecografia si gastroduodenoscopia.
Intoxicatii cu detergenti.
Contraindicatii:
Sab simplex suspensie nu trebuie folosit in caz de hipersensibilitate cunoscuta la dimeticona sau alti componenti ai produsului.
Reactii adverse nu au fost semnalate pana in prezent.
Compozitie:
Un ml suspensie orala (aproximativ 25 picaturi) contine: 69,19 mg dimeticona 350/ml, dioxid de siliciu, 92,2:7,5 si excipienti: metilhidroxipropilceluloza, citrat de sodiu, acid citric, aroma de vanilie, carbomer, ciclamat de sodiu, aroma de zmeura, benzoat de sodiu, zaharina sodica, apa purificata.
Mod de administrare:
Sab simplex suspensie este indicat in special pentru sugari, copii mici si persoane varstnice. Daca nu sunt alte indicatii, se utilizeaza urmatoarele doze: Sugari: se adauga in fiecare biberon 15 picaturi (0,6 ml) sab simplex suspensie.
Sab simplex suspensie este usor miscibil cu alte lichide, de exemplu lapte. La sugarii care sunt alaptati, sab simplex suspensie poate fi administrat cu o lingurita inainte de alaptare.
Copii mici: 15 picaturi (0,6 ml) in timpul sau dupa mese. Daca este necesar se mai pot administra 15 picaturi inainte de culcare.
Copii de scoala si adulti: in tratamentul balonarilor si senzatiei de satietate se recomanda urmatoarele doze:
-scolari: 20-30 picaturi (0,8-1,2 ml)
-adulti: 30-45 picaturi (1,2-1,8 ml)
Aceste doze se administreaza la fiecare 4-6 ore si pot fi repetate la nevoie.
Sab simplex se administreaza cel mai bine dupa mese sau inainte de culcare.
Flaconul se agita bine inainte de intrebuintare!
Pentru picurare flaconul se tine vertical cu picuratorul in jos si se bate usor cu degetul pe fundul flaconului. Inclinarea flaconului duce la micsorarea vitezei de picurare.
Pentru pregatirea unui examen Rontgen se administreaza cu o seara inainte 3-6 lingurite (15-30 ml) sab simplex suspensie.
Pentru pregatirea ecografiei se recomanda administrarea a 3 lingurite (15 ml) cu o seara inaintea examenului si 3 lingurite (15 ml) sab simplex suspensie cu circa 3 ore inaintea ecografiei.
Inainte de endoscopii se administreaza 1/2-1 lingurita (2,5-5 ml) sab simplex suspensie.
Administrarea suplimentara de medicament pentru eliminarea bulelor de spuma se poate face introducand cativa mililitri de suspensie de sab simplex prin lumenul endoscopului.
In cazul intoxicatiilor cu detergenti dozele se decid in functie de gravitatea intoxicatiei. Cea mai mica doza este o lingurita (5 ml) sab simplex suspensie.
Balonarile si senzatia de satietate la adulti pot avea la origine tulburari functionale si organice sau modificari metabolice. In multe cazuri nu se pot identifica cauze organice. Diferitele portiuni ale tractului digestiv contin cantitati variabile de aer, respectiv gaze. Odata cu alimentele se inghite aer. In intestin rezulta gaze prin descompunerea bacteriana a alimentelor. O parte a aerului inghitit este eliminata prin eructatii (ragaieli). Gazele intestinale sunt partial resorbite sau eliminate pe cale naturala. Daca echilibrul intre formarea de gaze si eliminarea acestora este perturbat, se formeaza baloane mici de spuma. Aerul nu poate trece mai departe, consecinta fiind senzatia de balonare.
Cantitatea si compozitia gazelor intestinale sunt dependente de obiceiurile alimentare si de compozitia hranei. Un continut ridicat de grasimi in alimente, in special grasimi de origine animala, ca si cantitati mari de albumine pot provoca balonari. Anumite alimente de origine vegetala ca varza, ceapa si leguminoasele provoaca acumulari excesive de gaze.
Durerile abdominale dupa alimentarea sugarilor si a copiilor mici fac parte din tulburarile cele mai frecvente cu care se confrunta mama si medicul pediatru.
Epidoadele regulate de plans (tipete) la circa o jumatate de ora dupa orele de masa pot fi un indiciu de tulburari digestive prin acumulare de gaze in intestin daca au fost excluse posibilele cauze organice. Ele apar frecvent in primele trei luni de viata de unde si numele "colicile sugarului". Aceste tulburari reprezinta un disconfort pentru copil si parinte, dar ele nu sunt considerate boli si nici nu provoaca tulburari de dezvoltare. Ele apar atat la sugarii alaptati, cat si la copiii hraniti cu biberonul.
Cauza acestor colici este alimentatia cu lapte, care provoaca formarea de spuma care persista mai multe ore in tractul gastrointestinal. Aerul acumulat nu poate trece mai departe si provoaca balonari dureroase.
Balonarile si colicile se produc atunci cand prea mult aer si gaze din stomac sau intestin sunt incluse sub forma de baloane mici intr-o spuma care nu le permite eliminarea. Aceste acumulari de spuma sunt dezintegrate de sab simplex .
Substanta activa din sab simplex, simeticona, descompune spuma astfel incat gazele intestinale sunt eliminate pe cale naturala sau pot fi resorbite de peretele intestinal. Sab simplex nu influenteaza chimic continutul stomacului si intestinului, nu este preluat de organism, ci este eliminat nemodificat impreuna cu restul continutului intestinal.
Nu se cunosc reactii adverse datorate produsului sab simplex. Din acest motiv, poate fi administrat si sugarilor. Sab simplex poate fi administrat pacientilor cu diabet zaharat, deoarece nu contine hidrati de carbon.
Durata utilizarii este in functie de evolutia simptomatologiei.
Sab simplex poate fi utilizat dupa caz timp indelungat.
Sab simplex nu va fi utilizat dupa depasirea termenului de valabilitate inscris pe ambalaj.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperatura camerei (15-25°C). A nu se lasa la indemana copiilor.

Review

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Sab Simplex Suspensie 30ml, Pfizer

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.