Proclorperazina 5 Mg, 10 Supozitoate, Tis Farmaceutic

W68293002
W68293002
10
PROCHLORPERAZINUM
Supozitor
Tis Farmaceutic Sa
Stoc epuizat
2127 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 23 April • 16:09

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

 1. Ce este şi pentru ce se utilizează PROCLORPERAZINA TIS 5mg x10 SUPOZITOARE

Proclorperazina face parte din clasa antipsihotice, fenotiazine cu structura piperazinică; antiemetice şi medicamente împotriva greţei, alte antiemetice

PROCLORPERAZINĂ TIS , supozitoare se utilizează pentru:

- Prevenirea şi tratamenul vărsăturilor de diferite cauze: postoperatorii şi postanestezice, în uremie, în boala de iradiere, în gastroenterite, ca şi în vărsăturile provocate de diferite medicamente;

- Migrenă, vertij Meniere;

- Schizofrenie şi alte afecţiuni psihotice;

- Ca adjuvant pentru tratamentul de scurtă durată al stărilor de anxietate.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze acest medicament
Nu utilizaţi PROCLORPERAZINĂ TIS , supozitoare :

- dacă sunteţi alergic la proclorperazină şi alte fenotiazine sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament ( enumerate la punctul 6)

- Comă barbiturică şi etilică;

- Stări de deprimare ale sistemului nervos central (SNC);

- Stări de deprimare a hematopoiezei;

- Glaucom;

- Adenom de prostată;

- Feocromocitom.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi PROCLORPERAZINĂ TIS , supozitoare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Precauţii

Reacţiile alergice, icterele grave (care apar rareori), sindromul malign impun oprirea tratamentului sau, eventual, schimbarea neurolepticului cu un antiemetic, cu altă structură chimică.

Atenţionări speciale

Ateroscleroza avansată şi antecedentele de accident cerebrovascular impun multă prudenţă, din cauza riscului mare de hipotensiune excesivă.

Se impune prudenţă la pacienţii vârstnici, deosebit de sensibili la sedare şi hipotensiune şi la afecţiuni cardiovasculare grave, la care efectul hipotensiv poate fi dăunător.

Neurolepticele agravează parkinsonismul şi epilepsia, de aceea utilizarea lor în prezenţa acestor afecţiuni trebuie făcută sub control medical.

La bolnavii cu afecţiuni hepatice şi renale grave se recomandă prudenţă şi doze mai mici, considerând posibilitatea de acumulare.

 3. Cum să luaţi acest medicament

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:
Adulţi

- ca antiemetic: doza recomandată este de 5 - 10 mg proclorperazină de 2-4 ori pe zi;

- pentru tratamentul vertijului: doza recomandată este de 15 - 30 mg proclorperazină pe zi fracţionat în mai multe prize;

- în afecţiuni psihotice: doza recomandată este de 10 mg proclorperazină de 2 ori pe zi, timp de o săptămână, apoi se creşte treptat până la 75-100 mg proclorperazină pe zi, în funcţie de răspunsul pacientului. Pentru unele categorii de pacienţi este suficientă o doză de 25 - 50 mg proclorperazină pe zi, fracţionat.

- în anxietate: doza recomandată este de 5 mg proclorperazină de 3 - 4 ori pe zi, maxim 2 săptămâni.

CopiiDoza recomandată este de 0,25 mg proclorperazină/kg de 2-3 ori pe zi. Medicamentul nu este recomandat la copii cu vârsta sub 1 an sau greutate mai mică de 10 kg.
Vârstnici

Se folosesc doze iniţial mai mici, care se cresc treptat în funcţie de necesităţi şi toleranţă; nu se va depăşi doza de 40 mg proclorperazină/kg şi zi.

Dacă utilizaţi mai mult PROCLORPERAZINĂ TIS , supozitoare decât trebuie

Supradozajul se manifestă printr-un sindrom parkinsonian şi comă.

Se recomandă tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale. Funcţia cardiovasculară se monitorizează timp de 5 zile. Se tratează eventualele aritmii şi hipotensiunea arterială. În caz de convulsii se va administra diazepam.

În cazul tulburărilor extrapiramidale se poate administra trihexifenidil.

Dializa fenotiazinelor nu este eficientă.

Dacă uitaţi să utilizaţi PROCLORPERAZINĂ TIS, supozitoareNu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Contine 10 supozitoare

Review

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Proclorperazina 5 Mg, 10 Supozitoate, Tis Farmaceutic

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.