Femina-Complex 100 capsule Bio, Nera Plant

9980024523
9980024523
1
Capsule
Nera Plant
Stoc epuizat
2926 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 23 April • 16:06

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Cum acționează?
Menține/restabilește normalitatea intervalului intermenstrual și a fluxului menstrual, precum și confortul fizic și psihic la menopauză.
Suport pentru sănătatea uterului (chist, fibrom uterin).
Pentru ce se recomandă?
Tulburări ale ciclului menstrual
Chisturi ovariene
Hemoragii uterine (menoragii, hipermenoree, fibrom uterin)
Simptome caracteristice menopauzei (bufeuri, insomnii, iritabilitate, nervozitate)
Trichomonază vaginală
Ce ingrediente conține?
Pulbere din 9 plante: Crețișoară (Alchemilla vulgaris) – părți aeriene, Iarbă-mare (Inula helenium) - rădăcină, Lucernă (Medicago sativa) – părți aeriene, Zmeur ­(Rubus idaeus) - mlădițe, Coada-șoricelului (Achillea millefolium) – părți aeriene, Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris) – părți aeriene, Salvie (Salvia officinalis) – părți aeriene, Fenicul (Foeniculum vulgare) - fructe, Lavandă (Lavandula angustifolia) – părți aeriene - în proporţii egale.
Ce proprietăți are fiecare ingredient?
Cretisoara a fost numită ,,floarea femeilor”, pentru că proprietățile sale curative le vizează direct pe acestea. Planta este ideală în caz de fibrom sau endometrioză, boală ce afectează femeile aflate în perioada fertilă.
Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Crețișoară:
Infecțiile gastro-intestinale: Pentru tratarea acestor afecțiuni acute sau a hemoragiilor, se pot lua până la 6 lingurițe pe zi, dar cura nu trebuie să depășească 7 zile.
Chisturile ovariene – În acest caz, cura cu pulbere de Crețișoară va începe la două săptămâni de la încheierea menstruației și va continua până în ultima zi a ciclului. Se administrează câte o jumătate de linguriță, de 4 ori pe zi. Crețișoara are un puternic efect reglator hormonal și previne apariția chisturilor ovariene sau evoluția lor spre chisturi septate.
Avortul spontan – Potrivit medicinei populare, trei cure cu pulbere de Crețișoară, fiecare cu o durată de trei luni, câte 3 lingurițe pe zi - sunt un tratament excepțional de eficient pentru prevenirea pierderilor de sarcină. Pentru mai multă prudență, tratamentul se face înaintea sarcinii, deși nu există date științifice care să ateste că această plantă ar fi periculoasă pentru foetus. Tratamentul intern se poate completa cu băi de șezut, nu foarte fierbinți, cu infuzie combinată de Crețișoară (1 litru de extract la 7 litri de apă), de două ori pe săptămână.
Infertilitatea la femei: Se administrează câte 2 lingurițe de pulbere de Crețișoară, de 3 - 4 patru ori pe zi, în cure de 2-3 luni, urmate de 14-28 de zile de pauză. După acest interval, tratamentul se poate relua. Această terapie este eficientă pentru femeile la care infertilitatea apare pe fondul menstrelor neregulate, al endometriozei și al tulburarilor hormonale.
Hipermenoreea (ciclul menstrual abundent) - Potrivit unui studiu realizat în România, tratamentul cu Crețișoară are efecte foarte puternice pentru oprirea sângerărilor menstruale abundente, datorită acțiunii astringente a taninurilor din frunzele acestei plante.
Pulberea de Crețișoară se administrează astfel: câte 3-4 lingurițe rase din prima zi a ciclului menstrual, până la oprirea completă a hemoragiei. Ideal ar fi să începeți tratamentul cu măcar 10 zile înainte de menstruație. În cazul hipermenoreei, cura cu această plantă poate înjumătăți durata ciclului menstrual și poate reduce stările de slăbiciune, anemie și devitalizare.
Premenopauza – Pentru ca simptomele de debut ale menopauzei (bufeurile, transpirația nocturnă, hemoragiile menstruale neregulate sau prelungite, stările de nervozitate) să fie depășite mai ușor, se recomandă o cură cu pulbere de Crețișoară. Se iau câte 3 - 4 lingurițe de pulbere, vreme de 3 luni, după care se face o pauză de 2 - 4 săptămâni. Dacă tratamentul și-a făcut efectul, se poate continua cu doze de întreținere, de 2 lingurițe pe zi. Dacă simptomele neplăcute revin, doza se va mări la valorile inițiale.
 Adjuvant contra nodulilor mamari - Se fac cure de 3 luni, timp în care se administrează câte o jumătate de linguriță de pulbere de Crețișoară, de 4 ori pe zi. Acest tratament stopează, de cele mai multe ori, creșterea nodulilor mamari, scade intensitatea și frecvența durerilor la nivelul sânilor și ajută chiar și la reducerea în dimensiuni a nodulilor mamari. Această cură poate fi eficientă și pentru eliminarea durerilor de sâni corelate cu sindromul premenstrual. Suplimentar față de tratamentul intern, pentru toate aceste afecțiuni, se aplică și comprese pe sâni cu infuzie combinată de Crețișoară, timp de minim 60 de minute pe zi.
Diaree - Taninurile prezente în părțile aeriene ale Crețișoarei au o puternică acțiune antibacteriană și astringentă la nivelul intestinului. Ele normalizează tranzitul intestinal. Ca tratament de urgență al diareelor acute, se iau 4 - 6 lingurițe de pulbere de Crețișoară, apoi se continuă cu câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, până la dispariția simptomelor. Acest tratament este și un bun adjuvant în cazul enterocolitelor și al gastro-enteritei.
Iarba - mare este, de asemenea, o plantă recomandată femeilor, pentru că tratează cu succes afecțiuni ale uterului și simptomele neplăcute cauzate de menopauză. Mai mult, atenuează bolile de cap și reglează problemele de circulație care apar în urma dereglărilor hormonale cauzate de menopauză.
Pulberea din rădăcini de Iarbă-mare este un excelent remediu pentru tratarea nevrozelor, insomniilor, obezității (acționează ca diuretic), bolilor de piele, în creșterea apetitului, în afecțiuni ale stomacului și ale intestinelor și în tulburările digestive. Se administrează 2 - 10 g de pulbere pe zi, cu puțină apă.
Administrat dimineața, în puțin lapte dulce, pulberea ea are efecte vermifuge la copii.
Lucerna este un super aliment datorită ariei largi de substanţe nutritive pe care le conţine. Între acestea se numără opt enzime digestive, fitoestrogeni (hormoni de natură vegetală), bioflavonoide (antioxidanţi, substanţe antiinflamatoare, compuşi ai oxigenului care întăresc venele, arterele şi pe cele capilare), saponine (întăritoare ce conţin săruri minerale), flavone (ajută capilarele fragile), glicozide (compuşi antitumorali), alcaloizi (compuşi din plante cu efect antiinflamator şi antiinfecţios şi care ajută la formarea proteinelor), aminoacizi, acizi organici, minerale şi anumite oligominerale (cum ar fi calciul, magneziul, fosforul, fierul şi potasiul), clorofila, acid folic, niscina şi vitaminele A, în special Bl2, C, D, E şi K.
Lucerna poate fi folosită pentru reducerea inflamaţiei plămânilor, fiind benefică pentru cei suferinzi de astm, pneumonie şi bronşită. Conţine de patru ori mai multă vitamina C decât citricele, iar calciul prezent în această plantă este uşor absorbit şi asimilat de către organism.
Lucerna este folosită pentru detoxifierea şi întărirea ficatului, fortificarea şi purifica­rea sângelui, ajută la digestie şi se constituie într-un întăritor și tonic general al sistemului imunitar. Poate fi folosită cu succes și în tratarea os­teoporozei.
Pentru toate afecțiunile enumerate mai sus, pulberea de Lucernă este la fel de eficientă. O linguriță de pulbere se pune într-un pahar de apă plata sau suc natural (aprox. 50-70ml) de la temperatura camerei, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale, timp de 2-3 luni. Ultima administrare să fie înainte de ora 18:00!
Mlădițele de Zmeur sunt un adevarat elixir contra afecțiunilor genitale la femei, inclusiv a cancerului ovarian.
Pulberea din frunze de Zmeur - Se administrează astfel: 1 linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Planta se ține sub limbă timp de câteva minute, apoi se înghite cu puțină apă. Cura durează 28 de zile și se poate relua la intervale de 1 săptămâna. Acest remediu are darul de a regulariza menstrele, de a elimina simptomele neplacute dinaintea si din timpul ciclului menstrual, de a preveni unele afectiuni ginecologice care apar pe fondul dezechilibrelor hormonale.
Tratamentul este valabil și în toate hemoragiile abundente, ca adjuvant. Se mai recomandă și în resorbirea chisturilor ovariene, a fibroamelor uterine și a nodulilor mamari.
Pentru ameliorarea sindromului premenstrual, foarte potrivită este pulberea din muguri de Zmeur - câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi.Mugurii de zmeur se culeg primavara devreme și se conservă, după ce au fost zdrobiți, în miere. De asemenea, se mai pot usca și măcina.
Coada-șoricelului este o plantă tonic-amară, astringentă şi diaforetică, cu efecte benefice asupra digestiei. Ea este recomandată ca remediu natural în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar, constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruației, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamațiilor ovarelor și stărilor de nervozitate.
Coada-șoricelului are un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ea elimină sau limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, provoacă strângerea țesuturilor, moderează secrețiile și ușurează cicatrizarea. Substanțele sunt concentrate cel mai mult în inflorescență, apoi în frunze, mai puțin în tulpină sau rădăcină. Planta conține principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice.
Pentru acţiunea sa antihemoragică este util în special în metroragii şi afecţiuni hemoroidale. Se foloseşte şi ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale.
Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-șoricelului:
Reglarea activităţii hormonale, tratarea hemoragiilor, amenoreea (absenţa patologică a ciclului menstrual):Pulberea de Coada-şori­ce­lului se foloseşte în mod tradiţional contra dezechilibrelor hormonale la femei și pentru oprirea hemoragiilor. În Bucovina, femeile tinere care nu puteau avea copii foloseau adesea ceaiul din această plantă. Cerce­tătorii arată că două sub­stanţe din Coada-şoricelului (api­genina şi luteolina) îmbunătăţesc răspunsul organismului la acţiu­nea hor­monilor care declanşează ciclul menstrual.
Se administrează pul­berea proaspăt măcinată de flori de Coada-şoricelului, câte trei linguriţe pe zi, în cure de pa­tru săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.
Colecistită – Uleiul volatil conţinut în florile de Coada-şoricelului are efecte antiinflamatoare şi calmante asupra vezicii biliare. Se administrează pulberea proaspăt măcinată de flori, din care se ia câte o linguriţă pe stomacul gol, de patru ori pe zi, în cure de trei săptămâni, cu zece zile de pauză.
Dureri de dinți - Pe dintele dureros se aplică un tifon umezit în care s-a împachetat o linguriță cu plantă uscată.
Răni - Se presară pe rană pulbere de Coada-șoricelului sau se aplică pe piele comprese cu tinctură. În caz de arsuri, aplicați uleiul de Coada-șoricelului pe zona afectată.
Primul ciclu menstrual - dacă fetei dumneavoastra nu i-a venit înca prima menstruație, deți ar fi timpul, dați-i să bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o cana cu ceai de Coada-șoricelului sau 1-2 lingurițe de pulbere.
Traista-ciobanului este benefică în tratarea afecțiunilor aparatului genital feminin, însoțite de metroragii. Părţile aeriene ale plantei conţin flavonoide, incluzând luteolina şi quercetin 7-rutinozide şi 7-galactozide; glucozinolate, substanţe minerale, în special cantităţi mari de săruri de potasiu; aminoacizi, peptide cu acţiune hemostatică, acid citric, acid fumaric, vitaminele A şi K şi mici cantităţi de ulei esenţial (cca. 0,02%).
Preparatele din planta Traista-ciobanului sunt recunoscute mai ales pentru proprietăţile lor uterotonice și hemostatice, dar și pentru cele hipotensive, analgezice și astringente. Ele mai tratează (sau ameliorează, după caz) hipertensiunea arterială, hemoragiile uterine, anghina pectorală, sângerările nazale, unele dereglări ale activităţii gastro-intestinale, insuficienţa cardiacă, ateroscleroza, dismenoreea, diareea și bolile de rinichi. Merită menționat și faptul că această plantă are capacitatea de a sfărâma calculii urinari și de a echilibra ciclul menstrual.
Prin studii „in vitro” s-a demonstrat şi acţiunea antineoplazică, în depresiile SNC şi acţiunea hipotensivă. S-a mai demonstrat şi stimularea musculaturii netede, creşterea fuxului sanguin în vasele coronariene.
Salvia, datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului volatil şi a celorlalte principii active din frunze, are proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. În medicina noastră tradiţională se foloseşte cu bune rezultate ca adjuvant în balonări gastro-intestinale, în sporirea secreţiei bilei, în diabetul zaharat, în circulaţia defectuoasă a sângelui, în astm bronşic, dischinezie biliară, precum şi în disfuncţii ovariene. Ea inhibă cancerul de sân. Se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal și pe cel nervos, pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală. În plus, Salvia stabilizează tul­bu­rările de menopauză, com­bate infertilitatea și trans­pirația excesivă, o­preș­te lac­tația, stimulează pofta de mân­care și previne parodon­toza.
Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Salvie:
 Afecțiuni ale aparatului digestiv – Se ia câte o jumătate de linguriță de pulbere de Salvie, de 3 ori pe zi.
Colite, enterocolite, colite de fermentație, indigestie, balonare: Se administrează câte 4 lingurițe de pulbere pe zi, vreme de 3 săptămâni, cu pauze de 10 zile. De asemenea, se poate face o cură cu infuzie de Salvie, câte 3 căni de infuzie pe zi.
Afecțiuni ale sistemului nervos: Tulburări precum anxietatea, stresul, astenia, stările de nervozitate excesivă și afectarea memorie se tratează cu pulbere de Salvie, astfel: câte 4 lingurițe pe zi, timp de 1 lună, urmată de o altă lună de pauză.
Bronșită, astm, rinită, sinuzită, boli respiratorii cu secreții abundente – O jumătate de linguriță de 4 ori pe zi, timp de o lună, reduce cantitatea de secreții și are efecte antiinfecțioase puternice. Este recomandată mai ales în perioada de primăvară, inclusiv bolnavilor cronici, datorită efectelor detoxifiante puternice. Ea acționează asupra cauzelor profunde ale acestor boli.
Indigestie, balonare - Înainte de masă se ia un sfert de linguriță de pulbere de Salvie. Această plantă stimulează digestia și echilibrează apetitul, împiedicând, totodată, formarea gazelor în intestin.
Tulburări de menopauză - Contra hemoragiilor care apar la debutul menopauzei se consumă 1 linguriță de pulbere de Salvie, de 3 - 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Efectele terapeutice apar după 4 săptămâni.
Seminţele de Fenicul au efect antiseptic, antispastic, carminativ, stomahic, calmant gastric, laxativ, diuretic galactogen (stimulează secreția lactată la mamele care alaptează), tonic, vermifug, antiparazitar, sedativ nervos. Ele sunt eficiente în stări de nervozitate și iritabilitate.
Preparatele pe bază de Fenicul sunt recomandate în: sindroame dispeptice, atonie digestiva, balonare, digestie lentă, constipație, colici abdominali la bebeluși, colită, enterocolită, tulburări de ciclu menstrual, tulburări de menopauză, stimularea secreției lactate la mamele care alăptează și în cazul insomniei.
Iată câteva indicații medicale ale pulberei din semințe de Fenicul:
Atonie digestivă, balonare, digestie dificilă, colită, constipaţie spastică – jumătate de linguriță de Fenicul, cu 10 minute înainte și după masă.
Dispepsie, insuficienţă pancreatică, enterocolită, gastrită - Se administrează pulbere de Fenicul, câte o jumătate de linguriță, înainte și după fiecare masă. Pentru cei care suferă de gastrită se administrează ceai de Fenicul cu lapte sau apă cu orez.
Prolapsul colonului - se administreaza pulbere de fenicul – curele de acest fel de tin pe termen lung
Obezitate se administreaza pulbere de fenicul, intr-o doză dublă ( 2 linguriţe) cu un sfert de ora înainte de masă
Constipaţie spastică, hemoroizi, viermi intestinali - Se ia pulbere de Fenicul, combinată cu plante care au afect purgativ.
Tulburări de menopauză, menopauză prematură, osteoporoză – Se administrează pulbere în cure de lungă durată (pentru cel puțin 3 luni)
*Dacă suferiți de ulcer gastric, duodenal, enterocolite acute și cronice, NU consumați semințe de Fenicul.
Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică și anxietății, epilepsiei, spasmofiliei, dar și în caz de iritabilitate nervoasă, surmenaj, vertij, isterie și stări de melancolie.
Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Lavandă:
Pulberea de Lavandă, obținută din mărunțirea plantei întregi, este recomandată în dischinezii biliare, aritmii cardiace, oboseală. În ciuda parfumului său dulce, veți remarca faptul că are un gust surprinzător de amar, de aceea se poate administra cu miere. De exemplu, câte o linguriță cu pulbere, luată de 3-4 ori pe, te scapă de agitație.
Dischinezie biliară (fiere leneşă) și crizele biliare, însoțite de dureri de cap: Se ia câte o linguriță de pulbere de Lavandă pe stomacul gol, de patru ori pe zi. Datorită principiilor sale active amare, Lavanda mărește secreția de bilă și ajută la evacuarea ei, calmând durerile abdominale și activând digestia.
Diabet: Administrată în mod regulat, pulberea de Lavandă are efecte terapeutice complexe în diabet sau asupra celor aflaţi în faza pre-diabetică. O cură de câteva zile cu acest remediu are următoarele efecte: scade glicemia şi o stabilizează; normalizează metabolismul grăsimilor; reglează producţia de colesterol a ficatului, diminuând stratul de grăsime cu care acesta se înconjoară în momentul în care diabetul avansează. Totodată, contribuie la funcţionarea normală a rinichilor, împiedicând procesul de distrugere a nefronilor – care duce la insuficiență renală.
Efectul antioxidant al plantei este exercitat la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul vaselor de sânge (cele mai afectate la diabetici);
Uleiul de lavandă previne oxidarea colesterolului şi a grăsimilor de pe pereţii arteriali, împiedicând complicaţiile grave ale acestei boli, printre care ischemia cardiacă şi artrita obliterantă.
Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere de Lavandă, de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile.
Răni şi arsuri: Lavanda este un extraodinar ajutor în arsurile de gravitate mică şi medie. Pe arsurile uşoare se aplică o pastă obţinută din pulbere de tulpini de Lavandă, amestecată cu apă.
Dureri de cap, migrene, amețeală: Ca remediu de urgență se iau 1-2 picături de ulei volatil de Lavandă cu puțină miere. Ca tratament pe termen lung, se recomandă pulberea de Lavandă: o linguriță de 4 ori pe zi, administrată pe stomacul gol.
Mod de utilizare:
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.
Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.
Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
A nu se depăşi doza zilnică recomandată.
Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml

Review

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Femina-Complex 100 capsule Bio, Nera Plant

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.