Espumisan 40mg, 50 capsule, Berlin-Chemie

W12464001
W12464001
50
SIMETHICONUM
Capsule
Berlin Chemie
În stoc
2297 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! Cantitatea comandata va fii confirmata dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: azi la 15:05

Pentru tratarea simptomelor tulburărilor determinate de acumularea de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, de exemplu acumularea de gaze (meteorism) sau flatulenţa şi senzaţia de plin Pentru pregătirea examinărilor cu scop diagnostic ale stomacului şi intestinelor, de exemplu radiografia şi ecografia

NU luaţi Espumisan

Dacă sunteţi alergic:

La substanţa activă simeticonă La agentul colorant galben portocaliu S (E 110) La conservantul parahidroxibenzoat de metil (E218) sau La oricare dintre celelalte componente ale Espumisan

Aveţi grijă deosebită când luaţi Espumisan

Simptomele datorate gazelor pot de asemenea să fie un semn al unor probleme mai grave la nivelul stomacului sau al intestinelor. Simptomele pot include: O senzaţie de presiune şi plenitudine Eructaţii

Chiorăit intestinal Balonare

Dacă se produc şi/sau persistă aceste simptome, trebuie să vă prezentaţi la medic. Acesta va investiga dacă există o altă boală care necesită tratament adecvat.

Utilizarea altor medicamente

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu sunt anticipate efecte negative dacă se ia Espumisan în timpul sarcinii şi al alăptării deoarece substanţa activă simeticonă nu este absorbită din stomac şi intestine în sânge. Totuşi, nu există date clinice pentru utilizarea Espumisan la femeile gravide.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precauţii speciale.

sus

Cum să luaţi Espumisan

Luaţi întotdeauna Espumisan exact aşa cum este prezentat în acest prospect, dacă nu este prescris altfel. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este:

Pentru tratamentul simptomelor tulburărilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor (de exemplu: acumularea de gaze (meteorism) sau flatulenţă şi o senzaţie de plenitudine):

Vârsta

Doza

Frecvenţa administrării

Copii peste 6 ani, adolescenţi şi adulţi

2 capsule

(echivalent la 80 mg simeticonă)

De 3 - 4 ori pe zi

 

 

Notă: Espumisan se poate de asemenea administra după intervenţii chirurgicale.

Pentru sugari şi copii sub 6 ani sunt disponibile alte forme de prezentare (de exemplu picături orale, emulsie).

Espumisan se ia în timpul sau după mese şi de asemenea înainte de culcare, dacă este necesar. Espumisan se ia pe toată perioada în care există simptome.

Dacă este necesar, Espumisan poate de asemenea să fie luat pe o perioadă lungă de timp. Dar dacă simptomele persistă, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Pentru pregătirea examinărilor cu scop diagnostic ale stomacului şi intestinelor, de exemplu radiografia şi ecografia:

In ziua precedentă examinării

In dimineaţa examinării

Câte 2 capsule de 3 ori pe zi (echivalentul a un total de 240 mg de simeticonă)

2 capsule

(echivalentul a 80 mg de simeticonă)

 

 

Dacă aveţi impresia că efectul Espumisan este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aţi luat mai mult Espumisan decât trebuie

Nu sunt anticipate efecte negative în cazul unui supradozaj tolerate fără probleme.

Substanţa activă a Espumisan, simeticona, dezintegrează proces pur fizic. Simeticona nu este absorbită în sânge.

Dacă aţi uitat să luaţi Espumisan

Puteţi lua doza uitată în orice moment.

Dacă încetaţi să luaţi Espumisan

Simptomele pot apărea din nou după întreruperea utilizării Espumisan.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse cauzate de utilizarea Espumisan.

Espumisan conţine agentul colorant galben portocaliu S (E 110), care poate provoca reacţii alergice. Espumisan conţine conservantul parahidroxibenzoat de metil (E 218), care poate cauza reacţii alergice, inclusiv reacţii întârziate.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Espumisan

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu luaţi Espumisan după data de expirare înscrisă pe blister şi pe cutie după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Espumisan

- Substanţa activă este simeticona.

Fiecare capsulă moale de Espumisan conţine 40 mg de simeticonă.

- Celelalte componente sunt parahidroxibenzoat de metil (E 218), gelatină, glicerol (85%), galben de chinolină (E 104), galben portocaliu S (E 110)

Opinii

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Espumisan 40mg, 50 capsule, Berlin-Chemie

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.