Betadine Solutie Cutanata 100mg/ml, 30ml , Egis Pharmaceutical

W03740001
W03740001
1
POVIDONUM IODINATUM
Solutie
În stoc
1649 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA COMANDATA va fi confirmata dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: ieri la 13:01

Acest medicament este disponibil fără prescripție medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizați Betadine soluție cutanată, cu atenție, pentru a obține cele mai bune rezultate.

• Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau sfaturi.

• Trebuie să vă adresați medicului dacă simptomele dumneavoastră se înrăutățesc sau nu se îmbunătățesc după câteva zile.

• Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiți:

1. Ce este Betadine soluție cutanată și pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizați Betadine soluție cutanată

3. Cum să utilizați Betadine soluție cutanată

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Betadine soluție cutanată

6. Informații suplimentare

1. CE ESTE BETADINE SOLUȚIE CUTANATĂ ȘI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Betadine soluție cutanată conține iod povidon? care este un agent antiseptic cu spectru larg, acționând împotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor și protozoarelor (organisme unicelulare).

Betadine soluție cutanată se utilizează în:

• dezinfecția tegumentelor înaintea injecțiilor, transfuziilor, perfuziilor, recoltării probelor de sânge, puncțiilor, biopsiilor;

• dezinfecție preoperatorie a tegumentelor și mucoaselor (parțială sau totală - băi preoperatorii);

• asepsia plăgilor, inclusiv a arsurilor tegumentare;

• adjuvant în infecții bacteriene și fungice cutanate;

• intervenții oftalmologice, preoperator, sub formă de Betadine soluție diluată.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAȚI BETADINE SOLUȚIE CUTANATĂ

Nu utilizați Betadine soluție cutanată

• dacă sunteți alergic (hipersensibil) la povidon?, iod sau la oricare dintre celelalte componente ale Betadine soluție cutanată.

• aveți hipertiroidism sau alte tulburări tiroidiene (bătăi rapide ale inimii, neliniște), înainte și după tratamentul cu iod radioactiv.

• aveți dermatită herpetiformă Duhring.

• înainte și după tratamentul cu iod radioactiv în hipertiroidism.

• la nou-născuți și sugari până la 6 luni (numai dacă este absolut necesar, fiind recomandată monitorizarea funcției tiroidiene).

Aveți grijă deosebită când utilizați Betadine soluție cutanată

Iod povidon? poate determina reducerea absorbției iodului de către tiroidă, ceea ce poate interfera cu rezultatele unor investigații [scintigrafie tiroidiană, determinarea iodului legat de proteine (iodemia), proceduri diagnostice cu substanțe de contrast pe bază de iod] și poate face imposibil un tratament planificat pe bază de iod radioactiv. După întreruperea tratamentului este necesară o perioadă de observație de 1-4 săptămâni. Se va evita utilizarea la copiii cu vârsta sub 30 luni. Dacă este absolut necesar, aplicarea soluției cutanate va fi de scurtă durată și pe suprafețe mici. Apoi se vor clăti suprafețele respective cu apă distilată. Se recomandă evitarea administrării la pacienți cu insuficiență renală. La indivizi cu o piele mai sensibilă, poate să apară rar și tranzitoriu iritație cutanată. Pentru a evita acest fenomen, utilizarea Betadine soluție cutanată trebuie testată înainte de utilizarea regulată.

Trebuie evitat contactul cu ochii.

După utilizare, se clătesc bine mâinile.

Utilizarea pe o perioadă prelungită (mai mult de 14 zile) sau pe suprafețe mari (mai mult de 10% din suprafața corporală) la pacienții cu tulburări latente a funcției tiroide (în special la vârstnici) trebuie făcută numai după cântărirea balanței beneficiu terapeutic/risc. Acești pacienți trebuie atent monitorizați chiar și 3 luni după întreruperea tratamentului. Proprietățile oxidante pot determina corodarea unor metale, în timp ce plasticul sau materialul textil este rezistent la iod povidon?. în unele cazuri poate apare o modificare a culorii de multe ori reversibilă.

Petele de Betadine soluție cutanată pot fi înlăturate de pe materialele textile prin spălare cu apă caldă și săpun, iar pentru cele persistente se va folosi soluție de tiosulfat de sodiu sau amoniac.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală.

Utilizarea Betadine soluție cutanată trebuie evitată în asociere cu alte antiseptice pe bază de peroxid de hidrogen, săruri de argint sau tauloridin?, datorită reducerii reciproce a efectelor terapeutice.

Iod povidon? nu trebuie administrată concomitent cu preparate pe bază de mercur datorită riscului de formare a iodurii de mercur caustică.

La pacienții care sunt în tratament cu litiu, trebuie evitată utilizarea pe termen lung a soluției cutanate, în special pe suprafețe mari.

Reacția cu proteinele și complexele organice nesaturate poate avea loc, dar poate fi compensată de utilizarea unor doze mai mari de iod povidon?.

Acțiunea oxidativă a iod povidonei poate determina rezultate fals pozitive în cazul unor teste de diagnostic (de exemplu, testul toluidinei și rezin-guaiacolului pentru determinarea hemoglobinei și glucozei în fecale și urină).

Sarcina și alăptarea

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Iodul traversează placenta și se excretă în laptele matern. De aceea, pentru a evita posibilele efecte nocive asupra dezvoltării și funcției tiroidiene a fătului sau sugarului, utilizarea în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare reprezintă o indicație excepțională și necesită o monitorizare strictă a funcției tiroidiene atât a mamei cât și a sugarului. Tratamentul trebuie să fie cât mai scurt posibil.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Betadine soluție cutanată nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SĂ UTILIZAȚI BETADINE SOLUȚIE CUTANATĂ

Utilizați întotdeauna Betadine soluție cutanată exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Betadine soluție cutanată se aplică fie ca atare, fie sub formă diluată. Betadine soluție cutanată nu se diluează cu apă fierbinte, ci cu apă la temperatura corpului.

Soluția nu este indicată pentru administrare orală.

Pentru dezinfecția preoperatorie cutanată trebuie evitată prelingerea soluției în afara câmpului operator (risc de iritare a tegumentelor).

Doze

Aplicarea de Betadine soluție cutanată nediluată, pentru dezinfecția tegumentelor intacte înainte de injecții, transfuzii, perfuzii, recoltarea probelor de sânge, puncții, biopsii, ca și pentru dezinfecția plăgilor sau arsurilor: soluția cutanată poate fi utilizată de câteva ori pe zi.

Utilizarea Betadine soluție cutanată pentru dezinfecția mâinilor se face astfel:

•  dezinfecția uzuală a mâinilor - 2 x 3 ml soluție nediluată se lasă în contact pentru 30 secunde;

•  dezinfecția preoperatorie a mâinilor - 2 x 5 ml soluție nediluată se lasă în contact pentru 5 minute.

Pentru dezinfecția tegumentului se utilizează soluția nediluată și se lasă în contact până la uscare.

Pentru indicațiile terapeutice de mai jos Betadine soluție cutanată se utilizează sub formă diluată.

În cazul în care este necesară o soluție izotonă, diluția se realizează cu ser fiziologic sau cu soluție Ringer.

Sunt recomandate următoarele diluții în funcție de scopul terapeutic urmărit:

Indicații terapeuticeDiluțieExemple
Comprese umede1:5 - 1:10200 ml - 100 ml/l
Baie1:2540 ml/l
Baie preoperatorie1:10010 ml/l
Baie pentru dezinfecția corporală1:100010ml/10 l

Spălătură vaginală inserție DIU

Spălătură perineală

Spălătură urologică

1:254 ml/100 ml
Spălătura plăgilor cronice sau a celor post-operatorii1:2 - 1:2050 ml - 5 ml/100 ml

Spălături în ortopedie sau post-traumatice

Spălături în ortopedie sau post-operatorii

1:1010 ml/100 ml
Uz oftalmologic (pre-operator)1:812,5 ml/100 ml (în ser fiziologic)

Dacă utilizați mai mult decît trebuie din Betadine soluție cutanată
Absorbția sistemică a iodului după aplicații locale repetate pe zone cutanate întinse sau cu leziuni, poate determina reacții adverse multiple: gust metalic, iritații și inflamații oculare, edem pulmonar, reacții cutanate, tulburări gastro-intestinale, diaree, acidoză metabolică, hipernatremie și insuficiență renală. în cazul ingestiei accidentale adresați-vă imediat medicului sau celui mai apropiat spital. Se impune tratament simptomatic și de susținere a funcțiilor vitale, cu atenție deosebită pentru echilibrul electrolitic, funcția renală și tiroidiană.
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4.  REACȚII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Betadine soluție cutanată poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Iod povidona este în general bine tolerată. Au fost raportate, foarte rare, reacții de hipersensibilitate la nivelul pielii (de exemplu, mâncărime, înroșire, vezicule, etc.). În cazuri izolate pot să apară reacții alergice acute generalizate, cum sunt scăderea presiunii arteriale și/sau dispnee (reacții anafilactice). Absorbția unei cantități apreciabile de iod poate apare după administrarea îndelungată. În cazuri izolate la persoanele cu predispoziție poate să apară hipertiroidism.

În cazul aplicării pe suprafețe întinse sau lezate (de exemplu, arsuri) s-au observat tulburări ale echilibrului hidro-electrolitic asociată cu insuficiență renală sau acidoză metabolică. Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului
5. CUM SE PĂSTREAZĂ BETADINE SOLUȚIE CUTANATĂ

A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.
Nu utilizați Betadine soluție cutanată după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să eliminați medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAȚII SUPLIMENTARE
Ce conține Betadine soluție cutanată
• Substanța activă este iod povidona. Un ml soluție conține iod povidon? 100 mg.
• Celelalte componente sunt: glicerol, nonoxinol 9, acid citric anhidru, fosfat disodic anhidru, hidroxid de sodiu (soluție 10%), apă purificată.
Cum arată Betadine soluție cutanată și conținutul ambalajului
Soluție de culoare brun închis, fără particule în suspensie sau sediment.
Ambalaje
Cutie cu un flacon din PE verde a 30 ml soluție cutanată, prevăzut cu un aplicator pentru picurare din PE
Cutie cu un flacon din PE verde a 120 ml soluție cutanată, prevăzut cu un aplicator pentru picurare din PE
Un flacon verde din PE a 1000 ml soluție cutanată, prevăzut cu un aplicator pentru picurare din PE

Review

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Betadine Solutie Cutanata 100mg/ml, 30ml , Egis Pharmaceutical

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.