Baneocin pulbere, 10 g, Sandoz

W41669001
W41669001
1
COMBINATII
Pulbere
Sandoz Gmbh
În stoc
1849 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: azi la 13:01

Baneocin este indicat în infecţiile determinate de microorganisme sensibile la neomicinä şi/sau bacitracinä:
- infecţii bacteriene ale pielii cu întindere limitată/ de exemplu: impetigo veziculo-bulos/ impetigo contagios/ ulcere crurale infectate/ eczeme infectate/ dermatite de scutec suprainfectate/ arsuri suprainfectate.
- profilaxia infecţiilor ombilicale la nou-născuţi.
După intervenţii chirurgicale (dermatologice) Baneocin poate fi utilizat ca adjuvant în îngrijirea postoperatorie (excizii şi cauterizări/ tratamentul ragadelor/ ruptura perineală/ episiotomii/ plăgi deschise).
Grupa farmacoterapeuticä: produse dermatologice; alte antibiotice de uz topic.

Contraindicaţii:
- hipersensibilitate la bacitracinä/ neomicina/ la alte antibiotice aminoglicozidice sau la oricare dintre excipienţii produsului;
- leziuni extinse/ severe ale pielii (deoarece absorbţia medicamentului poate determina ototoxicitate/ cu pierderea auzului);
- insuficientă renală severă;
- leziuni preexistente vestibulare sau/şi cohleare;
- aplicarea la nivelul conductului auditiv extern/ în caz de perforaţie timpanică;
- aplicarea la nivel ocular;
- aplicarea la nivelul sânilor în timpul alăptării;
- copii sub 2 ani.


Precauţii:
În cazul utilizării prelungite trebuie avută în vedere posibilitatea apariţiei microorganismelor rezistente/ în special a fungilor. In aceste cazuri/ dacă este indicat/ se va utiliza tratament adecvat.
În cazul apariţiei reacţiilor de hipersensibilitate sau suprainfecţiei/ tratamentul trebuie întrerupt. Riscul apariţiei reacţiilor de hipersensibilitate este crescut în cazul utilizării îndelungate (peste 8 zile)/ în cazul dermatitelor cronice/ mai ales în dermatita de stază sau în utilizarea sub pansamente ocluzive.


Interacţiuni:
În cazul absorbţiei sistemice/ administrarea concomitentă de cefalosporine sau de alte aminoglicozide poate potenţa nefrotoxicitatea.
Utilizarea concomitentă de diuretice/ de tipul acidului etacrinic sau furosemidei/ poate agrava oto şi nefrotoxicitatea. La pacienţii la care se administrează narcotice/ anestezice sau relaxante musculare/ absorbţia Baneocin poate potenţa blocada neuromusculară.


Atenţionări speciale:
La pacienţii cu insuficienţă hepatică sau/şi renală/ datorită creşterii riscului de reacţii adverse/ înaintea şi în timpul tratamentului intensiv cu Baneocin se recomandă efectuarea de teste ale funcţiilor hepatică şi renală şi audiometrie. La pacienţii cu otită medie cronică cu evoluţie de lungă durată este necesară prudenţă datorită posibilei ototoxicităţi.
La pacienţii cu acidoză/ miastenia gravis sau alte boli neuromusculare este necesară prudenţă deoarece/ dacă are loc absorbţia necontrolată a substanţelor active din Baneocin/ poate să apară blocadă neuromusculară. Pentru antagonizarea acestei blocade pot fi utilizate calciul şi neostigmina.


Sarcina şi alăptarea:
Similar antibioticelor aminoglicozidice neomicina traversează placenta. In cazul administrării parenterale de doze mari la mama s-a descris apariţia de leziuni ale aparatului cohlear la făt.
Deoarece este posibila absorbţia sistemica a substanţelor active din Baneocin nu se recomandă administrarea la gravide sau în timpul alăptării/ mai ales în aplicaţii locale la nivelul sânilor.
Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Baneocin nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Doze si mod de administrare:
Doza recomandată atât la adulţi cât şi la copii este de 2-4 aplicaţii cu Baneocin pe zi.
La pacienţii cu arsuri suprainfectate care acoperă mai mult de 20% din suprafaţa corpului/ Baneocin se va aplica o singură dată pe zi (în particular la pacienţii cu insuficienţă renală)/ deoarece substanţele active pot fi absorbite. In cazul unui tratament local se recomandă să nu se depăşească doza de 1 g neomicină pe zi (corespunzătoare la 200 g pulbere cutanată) administrată pentru o perioadă de timp de maxim 7 zile.


Mod de administrare:
Pulberea cutanată se aplică în strat subţire pe zona de tratat; se poate acoperi cu un pansament.


Reacţii adverse:
Baneocin este în general bine tolerat în aplicaţii locale pe piele şi leziuni deschise.
Tratamentul prelungit poate determina apariţia de reacţii de hipersensibilitate ca de exemplu: eritem şi uscăciune a pielii/ erupţii cutanate şi prurit. De asemenea/ Baneocin poate determina apariţia de reacţii de hipersensibilitate încrucişată.
Reacţiile de hipersensibilitate care se manifestă sub formă de eczeme de contact sunt extrem de rare.
În cazul utilizării prelungite pot să se dezvolte microorganisme rezistente/ în special fungi.
La pacienţii cu leziuni extinse ale pielii pot să apară reacţii adverse sistemice date de absorbţia substanţelor active (de exemplu leziuni vestibulare şi cohleare/ nefrotoxicitate şi blocadă neuromusculară).


Supradozaj:
Dacă produsul este administrat în cantităţi mai mari decât cele recomandate/ pot să apară nefro şi ototoxicitate datorită absorbţiei substanţelor active.


Păstrare:
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C/ în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.


Mod de ambalare:
Cutie cu un flacon de pudrat din polietilenă a 10 g pulbere cutanată.

Review

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Baneocin pulbere, 10 g, Sandoz

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.