Ambroxol 30 mg, 20 comprimate, Gedeon Richter

W57660001
W57660001
20
AMBROXOLUM
Comprimate
În stoc
449 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 4 June • 09:01

Ca fluidifiant în tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secreţii vâscoase: bronşite acute, în timpul acutizării bronşitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronşite, astm bronşic, bronhopneumonie, bronşiectazie, sinuzite, pre- şi post-operator în afecţiunile cu risc de complicaţii pulmonare.

Ce este Ambroxol-Richter şi pentru ce se utilizează

Ambroxol-Richter aparţine unei clase de medicamente denumite mucolitice (care uşurează eliminarea secreţiilor pulmonare). Poate fi utilizat pentru fluidizarea secreţiilor căilor aeriene în bolile acute şi cronice ale bronhiilor şi plămânilor (de exemplu bronşită acută şi cronică, bronşiectazie, bronhopneumonie acută şi cronică, astm bronşic). Ambroxol-Richter scade vâscozitatea mucusului, care astfel, poate fi eliminat mai uşor prin tuse.

Ambroxol-Richter poate fi utilizat, ca tratament preventiv, înainte şi după intervenţii chirurgicale în afecţiuni cu risc de complicaţii pulmonare.

Ambroxol-Richter este destinat utilizării la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 6 ani.

sus

Înainte să utilizaţi Ambroxol-Richter

Nu utilizaţi Ambroxol-Richter

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale Ambroxol-Richter (vezi punctul 6);
 • la copii sub 6 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ambroxol-Richter

Foarte rar, a fost observată apariţia unor reacţii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii, cum ar fi sindromul Stevens-Johnson (o boală în care apare febră foarte mare, erupţii pe piele şi la nivelul

mucoaselor cu formare de vezicule) şi sindromul Lyell cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse, care poate pune în pericol viaţa (o boală manifestată prin erupţii pe piele, acoperite de vezicule, cu caracter sever, asemănătoare unei arsuri). De aceea, ca măsură de precauţie, dacă observaţi modificări noi la nivelul pielii sau mucoaselor, trebuie să întrerupeţi administrarea de Ambroxol- Richter şi să vă prezentaţi imediat la medicul dumneavoastră.

înainte să începeţi tratamentul cu Ambroxol-Richter, ar fi bine să discutaţi cu medicul dumneavoastră, dacă sunteţi într-una din situaţiile de mai jos:

 • dacă aveţi o boală rară a bronhiilor cu acumulare masivă de secreţii (cum ar fi sindromul cililor imobili);
 • dacă aveţi funcţia renală alterată;
 • dacă suferiţi de boli hepatice severe;
 • dacă aţi avut în trecut ulcer;
 • dacă aveţi astm bronşic, după ce luaţi Ambroxol-Richter acesta vă poate intensifica tusea şi spasmul bronşic, de aceea luaţi înainte un bronhodilatator.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În timpul tratamentului cu Ambroxol-Richter trebuie să evitaţi utilizarea medicamentelor care inhibă reflexul de tuse (aşa numitele antitusive). Reflexul de tuse este important pentru eliminarea prin tuse a mucusului fluidizat, astfel îndepărtându-se din plămâni.

Utilizarea concomitentă a ambroxolului şi antibioticelor (amoxicilină, cefuroximă, eritromicină, doxiciclină) duce la creşterea concentraţiei de antibiotice la nivelul plămânilor.

Utilizarea Ambroxol-Richter împreună cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni cu alimentele sau băuturile.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcina

Utilizarea Ambroxol-Richter în timpul primelor 2 trimestre de sarcină nu este recomandată, iar în trimestrul 3 de sarcină Ambroxol-Richter trebuie utilizat doar la recomandarea medicului dumneavoastră.

Alăptarea

Utilizarea Ambroxol-Richter în timpul alăptării nu este recomandată. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele clorhidratului de ambroxol asupra conducerii vehiculelor şi folosirii utilajelor.

Informaţii importante privind unele componente ale Ambroxol-Richter

Ambroxol-Richter conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

sus

Cum să utilizaţi Ambroxol-Richter

Luaţi întotdeauna Ambroxol-Richter exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu este indicat altfel, se recomandă următoarele doze:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: un comprimat de 3 ori pe zi pentru primele 2-3 zile, cu reducerea dozei la un comprimat de 2 ori pe zi în următoarele zile.

Pentru adulţi, la nevoie, doza zilnică poate fi crescută la 2 comprimate de două ori pe zi.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani: % de comprimat de 2 sau 3 ori pe zi.

Datorită conţinutului mare de substanţă activă, Ambroxol-Richter nu este adecvat la copii sub 6 ani. Pentru copii cu vârsta mai mică de 6 ani se recomandă ambroxolul sub formă de sirop.

Dacă după 4-5 zile de tratament simptomele nu se ameliorează, adresaţi-vă medicului.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi probleme cu rinichii sau cu ficatul, deoarece în acest caz este necesară ajustarea dozei dumneavoastră.

Mod de administare

Comprimatele trebuie luate după masă şi înghiţite cu apă. In timp ce utilizaţi Ambroxol-Richter, amintiţi-vă să beţi multe lichide, pentru a uşura eliminarea mucusului.

Dacă aţi utilizat mai mult Ambroxol-Richter decât trebuie

Până în prezent nu au fost descrise efecte specifice supradozajului. Simptomele observate corespund cu reacţiile adverse cunoscute ale Ambroxol-Richter, administrat în dozele recomandate (vezi pct. 4 Reacţii adverse posibile). Dacă accidental aţi luat mai mult decât trebuie din Ambroxol-Richter şi prezentaţi aceste reacţii adverse, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră, este posibil să fie necesară instituirea tratamentului simptomatic.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Ambroxol-Richter

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ambroxol-Richter poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Contactaţi imediat medicul dumneavoastră şi întrerupeţi tratamentul dacă apar următoarele reacţii adverse severe:

 • Reacţii alergice grave (anafilactice) care determină umflarea buzelor, limbii, feţei sau gâtului, conducând la dificultăţi severe în respiraţie, erupţii ale pielii, urticarie, şoc anafilactic (scăderea tensiunii arteriale, paloare, nelinişte, puls slab, leşin).
 • Angioedem manifestat prin umflarea bruscă a feţei, gurii, limbii sau gâtului, care poate duce la scurtarea respiraţiei sau dificultăţi la înghiţire.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele

frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută:

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Frecvente: greaţă

Mai puţin frecvente: vărsături, diaree, indigestie, dureri de stomac. Rare: erupţii ale pielii, urticarie.

Cu frecvenţă necunoscută: reacţii alergice severe (anafilactice) mergând până la şoc, angioedem, mâncărimi.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazăsau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

sus

Cum se păstrează Ambroxol-Richter

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalaj original.

Nu utilizaţi Ambroxol-Richter după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

 • Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de ambroxol 30 mg.
 • Celelalte componente sunt: Ludipress (lactoză monohidrat, povidonă K30, crospovidonă), stearat de magneziu.

Cum arată Ambroxol-Richter şi conţinutul ambalajului

Ambroxol-Richter se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare albă, cu o linie de rupere pe una din feţe.

Este disponibil în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.

Review

General

Tip produs comprimate
Pentru Unisex
Beneficii Calmeaza tusea si faciliteaza respiratia
Cantitate 20 comprimate

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Ambroxol 30 mg, 20 comprimate, Gedeon Richter

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.