Vibrocil duo spray nazal 0,5mg/0,6mg/ml, 10 ml, Novartis

W56979001
W56979001
1
XYLOMETAZOLINUM+IPRATROPIU
Spray
Novartis Pharma
În stoc
1747 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 26 July • 08:49

Vibrocil contine un decongestionant nazal si un antihistaminic. El determina ameliorarea rapida si durabila a congestiei si diminuarea secretiei nazale prezente intr-un numar mare de infectii sau afectiuni alergice ale cailor respiratorii superioare. Vibrocil nu interfera cu activitatea cililor nazali.

Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei nazale din raceala, rinita acuta sau cronica, febra fanului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casa, blana animalelor etc), rinita vasomotorie si sinuzita. Vibrocil poate fi utilizat, de asemenea, ca tratament adjuvant in caz de otita.

Nu utilizați VIBROCIL DUO


- la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani, deoarece nu există suficiente date disponibile pentru această grupă de vârstă.


 dacă sunteți alergic (hipersensibil) la clorhidrat de xilometazolină sau bromură de ipratropiu sau la oricare dintre celelalte componente ale VIBROCIL DUO


 dacă sunteți hipersensibil la atropină sau substanțe similare, de exemplu hiosciamină și scopolamină


 dacă vi s-a scos hipofiza printr-o operație chirurgicală efectuată prin nas


 în urma operațiilor chirurgicale prin nas sau gură, în care este posibil ca membrana creierului să fi fost afectată


 dacă aveți glaucom


 dacă aveți inflamație a mucoasei nasului neînsoțită de secreții (rinită uscată)

Efecte Adverse


Ca toate medicamentele, VIBROCIL DUO poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.


Cele mai frecvente reacții adverse sunt sângerarea din nas și uscarea mucoasei nasului. Multe din reacțiile adverse raportate sunt și simptome ale guturaiului.


Reacții adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1utilizator din 10):


Sângerare la nivelul nasului, uscare a mucoasei nasului.


Reacții adverse frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 100):


Disconfort și congestie la nivelul nasului, gât uscat și iritat, durere la nivelul nasului, uscare a gurii, senzație de alterare a gustului, durere de cap.


Mai puțin frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 1000):


Ulcer la nivelul nasului, strănut, durere în gât, tuse, răgușeală, stomac deranjat, greață, senzație de alterare a mirosului, amețeli, tremurături, disconfort, oboseală, insomnie, ochi iritați, ochi uscați, creștere a bătăilor inimii, puls neregulat.


Rare (apar la 1 până la 10 utilizatori din 10000):


Secreții la nivelul nasului.


Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):


Disconfort în jurul nasului, dificultăți la înghițire, disconfort la nivelul pieptului, sete, reacții alergice severe, dificultăți de concentrare a privirii, agravare a glaucomului, durere la nivelul ochiului, tulburări de vedere, mâncărime, dificultăți de golire a vezicii.


Pentru a reduce la minim riscul apariției reacțiilor adverse, cum sunt sângerarea nazală și alte reacții la nivelul nasului, se recomandă oprirea tratamentului cu VIBROCIL DUO, când simptomele de congestie nazală și secreții nazale se îmbunătațesc, chiar înainte de durata maximă recomandată a tratamentului de 7 zile.


Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Mod de Administrare


Adulți: o pulverizare în fiecare nară, după cum este necesar, maxim de 3 ori pe zi timp de maxim 7 zile.

Trebuie să treacă cel puțin 6 ore între administrarea a două doze.

Nu trebuie să utilizați VIBROCIL DUO mai mult de 7 zile, deoarece tratamentul cronic cu decongestionante nazale, cum este xilometazolina (una din substanțele active ale VIBROCIL DUO) poate determina inflamația mucoasei nasului (așa numita rinită medicamentoasă).


Este recomandat să întrerupeți tratamentul cu VIBROCIL DUO când simptomele se îmbunătățesc, chiar înainte de durata maximă de tratament de 7 zile, pentru a scădea riscul apariției reacțiilor adverse.


Există numai o experiență limitată privind utilizarea la pacienții cu vârsta peste 70 de ani.


VIBROCIL DUO nu trebuie administrat copiilor și adolescenților cu vârsta sub 18 ani.


Dacă prezentați un efect prea puternic sau prea slab al VIBROCIL DUO, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


Utilizați VIBROCIL DUO în modul următor:


Întotdeauna suflați-vă nasul înainte de a utiliza spray-ul nazal.


Îndepărtați capacul de protecție.


Înainte de prima administrare amorsați pompa apăsând de 4 ori.

O dată amorsată, pompa va rămâne pregătită de funcționare pe toată durata tratamentului zilnic. În cazul în care la o apăsare completă a pompei soluția din spray nu este pulverizată, pompa trebuie reamorsată cu același număr de pulverizări ca și prima dată.


Țineți flaconul în poziție verticală.


Înclinați-vă ușor capul în față.


Închideți o nară așezându-vă degetul pe partea laterală a nasului și introduceți vârful pulverizatorului în cealaltă nară. Apăsați pompa rapid în timp ce inhalați prin nas.


Repetați această procedură pentru cealaltă nară.


Efectul apare în decurs de 5-15 minute.

Review

General

Tip produs Spray
Recomandat pentru Unisex
Beneficii Trateaza congestia nazala insotita de scurgeri nazale
Zona corporala Nas
Cantitate 10 ml

Estimat livrare

Istoricul tau de navigare

Vibrocil duo spray nazal 0,5mg/0,6mg/ml, 10 ml, Novartis

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.