Theraflu Sinus raceala si gripa, 10 plicuri, Novartis

5948942000076
5948942000076
10
COMBINATII
Pulbere
Novartis Pharma
În stoc
1897 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 28 May • 11:02

Theraflu Sinus răceală şi gripă conţine o combinaţie de calmant al febrei şi durerii (paracetamol) cu un decongestionant (clorhidrat de fenilefrină) pentru reducerea inflamaţiei mucoaselor.
Substanţele active din Theraflu Sinus răceală şi gripă acţionează împreună pentru reducerea temporară a simptomelor majore asociate răcelii şi gripei, inclusiv:
-durerile sinusale
-durerea de cap cauzată de sinuzită
-congestia sinusală
-congestia nazală

Ce este Theraflu Sinus răceală şi gripă şi pentru ce se utilizează

Theraflu Sinus răceală şi gripă conţine o combinaţie de calmant al febrei şi durerii (paracetamol) cu un decongestionant (clorhidrat de fenilefrină) pentru reducerea inflamaţiei mucoaselor.
Substanţele active din Theraflu Sinus răceală şi gripă acţionează împreună pentru reducerea temporară a simptomelor majore asociate răcelii şi gripei, inclusiv:
-durerile sinusale
-durerea de cap cauzată de sinuzită
-congestia sinusală
-congestia nazală

Înainte să utilizaţi Theraflu Sinus răceală şi gripă

Nu utilizaţi Theraflu Sinus răceală şi gripă dacă:
 sunteţi alergic la oricare dintre componentele sale
 aţi luat, pe baza de prescripţie, un inhibitor de monoaminooxidază (IMAO) în ultimele două săptămâni; (IMAO includ anumite medicamente folosite pentru tratarea depresiilor, a tulburărilor psihice şi emoţionale sau a bolii Parkinson. Dacă nu sunteţi sigur că medicamentul care vă este prescris conţine un IMAO, întrebaţi medicul)
 utilizaţi alte medicamente care conţin paracetamol
 suferiţi de o boală de plămâni (inclusiv astm bronşic)
 suferiţi de hipertiroidism
 aveţi sub 12 ani
 prezentaţi deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (G-6-PD)
 sunteţi însărcinată sau alăptaţi
 suferiţi de boli de inimă, boli vasculare, boli hepatice sau renale severe
 suferiţi de ulcer peptic stenozant
 prezentaţi o îngustare piloroduodenală
 aveţi hipertensiune arterială severă
 aveţi diabet zaharat
 suferiţi de glaucom (tensiune intraoculară crescută) cu unghi închis
 suferiţi de adenom de prostată
 suferiţi de epilepsie

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Theraflu Sinus răceală şi gripă
- Dacă suferiţi de boli hepatice, renale sau ale tiroidei;
- Dacă aveţi vârsta peste 70 ani şi aveţi tulburări cardiovasculare;

Alte aspecte de avut în vedere la utilizarea Theraflu Sinus răceală şi gripă :
- Nu utilizaţi cantităţi mai mari sau pentru perioade mai lungi decât cele recomandate.
- Theraflu Sinus răceală şi gripă conţine paracetamol, care poate provoca leziuni ale ficatului şi afectarea rinichiului la doze mai mari decât cele recomandate, sau la utilizarea prelungită.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Theraflu Sinus răceală şi gripă cu alimente şi băuturi
Consumul băuturilor alcoolice trebuie evitat în timpul tratamentului cu Theraflu Sinus răceală şi gripă, deoarece paracetamolul poate cauza leziuni ale ficatului, când este utilizat împreună cu alcoolul.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Theraflu Sinus răceală şi gripă nu trebuie utilizat dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu sunt cunoscute efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Theraflu Sinus răceală şi gripă
Datorită colorantului Sunset yellow FCF (E 110) pot apare reacţii alergice.
Deoarece conţine zahăr, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Cum să utilizaţi Theraflu Sinus răceală şi gripă

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani: se dizolvă conţinutul unui plic în aproximativ 200 ml de apă fierbinte. Se obţine o băutură cu aromă de lămâie, care se bea fierbinte. Nu dizolvaţi şi nu administraţi mai mult de un plic, o dată. Doza poate fi repetată la intervale de 4 - 6 ore, după necesităţi, dar nu se vor administra mai mult de 2 plicuri în 24 de ore.
Nu depăşiţi doza recomandată şi nu administraţi medicamentul pentru mai mult de 5 zile consecutiv.
Încetaţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dacă:
-simptomele nu se ameliorează după 3 zile sau prezentaţi febră;
Acestea pot fi semne ale unei stări grave.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Theraflu Sinus răceală şi gripă
În caz de supradozaj, contactaţi imediat medicul, farmacistul sau un centru de toxicologie, chiar dacă nu prezentaţi nici un fel de simptome.
Dacă uitaţi să utilizaţi Theraflu Sinus răceală şi gripă
Acest medicament se administrează la intervale de 4 - 6 ore, atât timp cât persistă simptomele, dar nu se vor administra mai mult de 2 plicuri în 24 de ore şi nu mai mult de 5 zile consecutiv. Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o cât mai repede după ce vă amintiţi, apoi continuaţi tratamentul după 4 ore, dacă este necesar.
Pentru informaţii suplimentare privind modul de administrare şi pentru stabilirea duratei tratamentului se recomandă ca pacientul să se adreseze medicului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Theraflu Sinus răceală şi gripă poate determina reacţii adverse, deşi nu apar la toate persoanele.
Cele mai frecvente reacţii adverse sunt reacţii alergice cutanate uşoare, somnolenţă, greaţă, ameţeală, uscăciunea gurii sau a gâtului, oboseala, durerea de cap, insomnia, iritabilitatea şi nervozitatea, tahicardia (accelerarea bătăilor inimii) şi palpitaţiile.
De asemenea, se pot manifesta tulburări gastrointestinale, care includ constipaţia, diareea sau balonarea, precum şi, ocazional, starea de agitaţie şi tulburări de somn.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Theraflu Sinus răceală şi gripă

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Theraflu Sinus răceală şi gripă după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Theraflu Sinus răceală şi gripă
-Substanţele active sunt paracetamol 650 mg şi clorhidrat de fenilefrină 10 mg.
-Celelalte componente sunt: zahăr, acesulfam de potasiu, galben de chinolină (E 104), Sunset yellow FCF (E 110), maltodextrina M 100, dioxid de siliciu coloidal hidratat, aromă de lămâie sortul ,, Natural Lemon WONF Durarome 860.098/TD 10.91’’, aromă de lămâie sortul ,,Natural Lemon Durarome 860.202/TD 09.91’’acid citric anhidru, citrat de sodiu, fosfat de calciu.

Review

General

Tip produs Plicuri
Pentru Unisex
Beneficii Trateaza gripa si raceala
Cantitate 10 plicuri

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Theraflu Sinus raceala si gripa, 10 plicuri, Novartis

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.