Tavegyl 1mg 20 Compprimate, Novartis

W63449001
W63449001
20
CLEMASTINUM
Comprimate
Glaxo Smithkline Gsk
Stoc epuizat
1497 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: ieri la 15:07

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Indicatii: Febra fanului si alte rinopatii alergice. Urticarie de diferite cauze, inclusiv urticarie dermatografica. Prurit, dermatoze pruriginoase. Ca adjuvant in eczeme acute si cronice, dermatite de contact si eruptii provocate de medicamente. Intepaturi si muscaturi de insecte.
Compozitie: Clemastina (hidrogen fumarat).
Forma de prezentare:
Cutie cu 20 tablete, continand 1 mg clemastina.
Actiune terapeutica: Antialergic si antipruriginos.
Farmacodinamica: Tavegyl-ul este un antagonist al receptorilor H1. Apartine grupului benzhidril eter de antihistaminice. Tavegyl-ul inhiba selectiv receptorii histaminergici H1 si reduce permeabilitatea capilara. Exercita un puternic efect antihistaminic si antipruriginos cu declansare rapida si cu durata lunga de actiune, de pana la 12 ore.
Farmacocinetica: Dupa administrarea orala, Tavegyl-ul (clemastina) este aproape complet absorbit din tractul gastrointestinal. Concentratiile maxime in plasma sunt atinse in interval de 2 pana la 4 ore. Actiunea antihistaminica a medicamentului atinge apogeul dupa 5-7 ore, de obicei dureaza 10-12 ore, iar in unele cazuri chiar pana la 24 de ore. Fixarea clemastinei pe proteinele plasmatice se ridica la 95%. Eliminarea din plasma este bifazica, cu timp de injumatatire de 3,6 ± 0,9 ore si 37 ± 16 ore. Clemastina sufera o metabolizare, in proportie mare, in ficat. Calea principala de excretie a metabolitilor (45-65%) este prin rinichi in urina, unde se gasesc doar cantitati foarte mici de medicament nemodificat. La femeile care alapteaza, mici cantitati din medicament pot trece in lapte.
Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la Tavegyl sau la alte antihistaminice cu structura chimica similara. Tavegyl-ul nu trebuie administrat copiilor sub 1 an.
Precautii: Antihistaminicele trebuie folosite cu precautie la pacientii cu glaucom de unghi ingust, ulcer peptic stenozant, obstructie piloroduodenala, hipertrofie prostatica cu retentie urinara si disectazia colului vezicii urinare. A nu se lasa la indemana copiilor!
Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule sau de a supraveghea masini: In special cand este administrat parenteral, Tavegyl-ul poate avea efect sedativ, trebuie avut grija la conducerea autovehiculelor si manevrarea masinilor.
Sarcina si alaptare: Tavegyl-ul nu va fi administrat in timpul sarcinii si lactatiei, ca toate celelalte medicamente, decat daca este absolut necesar.
Reactii adverse: Oboseala, sedare; ocazional, stimularea SNC, in special la copii; rareori, uscaciunea gurii, cefalee, ameteala, eruptii cutanate, greata, dureri epigastrice si constipatie.
Interactiuni: Antihistaminicele potenteaza efectele sedativelor, hipnoticelor, inhibitorilor MAO si alcoolului. 
Dozare: Oral: Comprimatele trebuie luate cu apa, inainte de mese. Adulti si copii peste 12 ani: 1 comprimat dimineata si seara. In cazuri refractare, se pot lua pana la 6 comprimate. Copii sub 12 ani: Inainte de micul dejun si seara la culcare cate 1/2-1 comprimat.
Supradozare: Simptome: Efectele supradozarii antihistaminice pot varia de la depresia sistemului nervos central la stimularea acestuia. Probabilitatea de aparitie a simptomelor excitatorii este crescuta mai ales la copii. Pot, de asemenea, aparea simptome anticolinergice, cum ar fi uscarea gurii, pupile fixe dilatate sau eritem al fetei si reactii gastrointestinale. Tratamentul consta in eliminarea medicamentului prin lavaj gastric, administrarea de carbune vegetal activat si terapie simptomatica.
Producator: Novartis

Review

Istoricul tau de navigare

Tavegyl 1mg 20 Compprimate, Novartis

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.