Ibuprofen 200 mg, 10 comprimate, Cipla Ltd

W60141001
W60141001
20
IBUPROFENUM
Comprimate
Cipla Ltd
Stoc epuizat
359 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: ieri la 13:49

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica); stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree. Reumatism degenerativ si inflamator, suferinte discovertebrale, reumatism extraarticular.
Compoziţie
Un comprimat filmat conţine ibuprofen 200 mg şi excipienţi: nucleu - amidon, lactoză, metilceluloză, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, film - hipromeloză, talc, dioxid de titan (E 171), propilenglicol, colorant ,,Erytrosine Supra” (E 127)

Grupa farmacoterapeutică: 

antiinflamatoare şi antireumatice nesteroidiene, derivaţi de acid propionic.

Indicaţii terapeutice

Luxaţii, contuzii, leziuni accidentale, traume operatorii.
Dureri lombare, fibrozită, sciatică, bursite, tendinite.
Dureri dentare, proceduri chirurgicale stomatologice şi extracţii dentare.
Amigdalită, faringită, laringită, sinuzită, rinită, bronşită, celulită şi alte afecţiuni inflamatorii de origine infecţioasă, ca adjuvant al tratamentului de bază
Afecţiuni inflamatorii pelvine, dismenoree.

Contraindicaţii
Hipersensibilitate cunoscută la ibuprofen sau la oricare dintre excipienţii produsului.
Astm bronşic, polipoză nazală, edem angioneurotic sau alte manifestări alergice la administrarea de acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
Ulcer gastro-duodenal activ.
Insuficienţă hepatică şi/sau renală gravă.
Insuficienţă cardiacă severă.
Lupus eritematos sistemic.
Trimestrul III de sarcină.

Precauţii

Pacienţii ce prezintă semnele unui teren atopic (astm bronşic, polipoză nazală, rinite sinuzite, etc.) au un risc crescut de apariţie a manifestărilor alergice la administrarea de acid acetilsalicilic sau AINS.
Administrarea de ibuprofen trebuie făcută cu atenţie şi sub strictă supraveghere medicală în cazul pacienţilor cu antecedente patologice digestive. Fenomenele hemoragice sau ulceraţiile gastro-intestinale se pot produce în oricare moment al tratamentului chiar fără semne de avertizare sau fără ca pacientul să
prezinte antecedente patologice. Riscul de producere a acestor evenimente este mai crescut la pacienţii care urmează tratament concomitent cu anticoagulante sau cu antiagregante plachetare. În cazul apariţiei fenomenelor hemoragice gastro-intestinale administrarea de ibuprofen trebuie imediat întreruptă.
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor (vezi riscurile cardiovasculare şi gastro-intestinale, prezentate mai jos).
Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Interacţiuni

Administrarea de ibuprofen în asociere cu acid acetilsalicilic sau alte AINS poate avea ca rezultat creşterea riscului de prodcere a ulceraţiilor şi fenomenelor hemoragice digestive.
Administrarea de ibuprofen în asociere cu glucocrticoizi poate avea ca rezultat creşterea riscului de producere a ulceraţiilor digestive.
Administrarea de ibuprofen în asociere cu anticoagulante sau antiagregante plachetare poate avea ca rezultat creşterea riscului de producere a fenomenelor hemoragice digestive.
Administrarea de ibuprofen în asociere cu diuretice poate avea ca rezultat săderea efectului diuretic.
Administrarea de ibuprofen în asociere cu beta blocante poate avea ca rezultat scăderea efectului anthipertensiv.
Administrarea de ibuprofen în asociere cu digoxină, fenitoină sau litiu poate avea ca rezultat creşterea concentraţiilor plasmatice ale acestora din urmă, cu posibilitatea apariţiei fenomenelor toxice.
Administrarea de ibuprofen în asociere cu metotrexat poate avea ca rezultat creşterea toxicităţii acestuia din urmă
Administrarea de ibuprofen în asocierere cu ciclosporină poate avea ca rezultat creşterea efectului nefrotoxic, mai ales la vârstnici.
Datele experimentale sugerează că ibuprofenul poate inhiba efectul dozelor mici de acid acetilsalicilic asupra agregării plachetare atunci când aceste medicamente sunt administrate concomitent.
Cu toate acestea, deoarece informaţiile sunt limitate iar extrapolările datelor ex vivo la situaţiile clinice sunt nesigure nu poate fi formulată o concluzie definitivă în cazul utilizării regulate a ibuprofenului şi este puţin probabil să apară un efect relevant clinic în cazul utilizării ocazionale a ibuprofenului.

Atenţionări speciale

La începutul tratamentului trebuie efectuată o monitorizare atentă a diurezei şi a funcţiei renale în cazul pacienţilor cu insuficienţă cardiacă hepatică sau renală cronică, care urmează tratament cu diuretice sau care au suferit intervenţii chirurgicale ce au produs hipovolemie.
În cazul tratamentului îndelungat trebuie verificate periodic formula sanguină, funcţia hepatică şi renală.
În cazul apariţiei tulburărilor de vedere, administrarea de ibuprofen trebuie întreruptă şi se recomandă efectuarea unui control oftalmologic.
La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şi/sau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară până la moderată este necesară precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) înainte de începerea tratamentului, deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi
edem.
Medicamente precum Ibuprofen 200 se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament.
Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament
cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Copii
La copiii sub 6 ani se recomandă utilizarea formelor farmaceutice adecvate vârstei..

Sarcina şi alăptarea

Administrarea de ibuprofen la gravide se poate face doar în primele două trimestre de sarcină, numai dacă este absolut necesar. În trimestrul III de sarcină administrarea de ibuprofen este contraindicată.
Deoarece ibuprofenul este excretat în laptele matern, se recomandă, ca o măsură de precauţie, să se evite administrarea acestuia la mamele care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Datorită reacţiilor adverse pe care le poate produce la nivelul sistemului nervos central, ibuprofenul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Adulţi
Doza zilnică recomandată este de 1-2 comprimate filmate Ibuprofen 200 (200-400 mg ibuprofen) repetate la nevoie la intervale de 6-8 ore, fără a depăşi 1200 mg ibuprofen (6 comprimate filmate).
Copii
Doza zilnică recomandată este de 20 mg ibuprofen/kg divizată în trei prize. La copiii sub 6 ani se recomandă utilizarea formelor farmaceutice adecvate vârstei.

Reacţii adverse

Tract gastro-intestinal. Acestea pot fi: disconfort abdominal, pirozis, tulburări de tranzit intestinal, greaţă, vărsături, ulceraţii, hemoragii.
Sistemul nervos central: cefalee, ameţeli, somnolenţă, depresie, meningită aseptică.
Reacţii de hipersensibilitate:
- cutanate: erupţii, prurit, edem, urticarie;
- respiratorii: crize de astm bronşic;
- generale: edem Quincke.
Reacţii adverse hematologice: anemie, hemolitică, anemie aplastică, trombocitopenie, granulocitopenie, agranulocitoză.
Alte reacţii adverse:
- creşterea valorilor concentraţiilor plasmatice ale transaminazelor hepatice;
- insuficienţă renală;
- tulburări de vedere
Reacţiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arterială şi insuficienţa cardiacă.
Medicamente precum Ibuprofen 200 se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Supradozaj

Supradozajul cu ibuprofen poate produce greaţă, vărsături, leziuni digestive, leziuni renale, acidoză metabolică, convulsii, deprimare a sistemului nervos central.
În caz de supradozaj cu ibuprofen se recomandă lavajul gastric, administrarea de cărbune activat pentru a diminua absorbţia şi tratament simptomatic. Nu există antidot specific pentru supradozajul cu ibuprofen.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate.

Producător

S.C. IMEDICA S.A.
Șos. București –Ploieşti 141D, sector 1,
Bucureşti, România
Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă
CIPLA (UK) LIMITED
Thenold Post House
Health Road, Waybridge, KT13 8TS, Marea Britanie

Review

General

Forma farmaceutica Comprimate
Producator Cipla Ltd
Forma Farmaceutica/ Tip Produs OTC, Fara reteta cu ridicare din Farmacie

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Ibuprofen 200 mg, 10 comprimate, Cipla Ltd

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.