Fenistil Gel 0.1%, 50 g, Glaxo

W63446002
W63446002
1
DIMETINDENUM
Gel
Glaxo Smithkline Gsk
Stoc epuizat
2987 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: ieri la 13:48

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Actiune terapeutica:
Dimetinden maleat, un derivat fenindenic, este un antagonist al receptorilor H1. In consecinta, el reduce hiperpermeabilitatea capilara ulterioara reactiilor de hipersensibilizare imediata. Fenistil gel este eficient in toate formele de prurit, cu exceptia celui colestatic si combate iritarea cutanata. Excipientul, un gel apos inodor si incolor, potenteaza proprietatile principiului activ si asigura o buna penetrabilitate cutanata.
Proprietati farmacocinetice:
Fenistil-ul gel penetreaza pielea rapid, iar efectul antihistaminic se instaleaza in cateva minute, cu maximum la 2-4 ore. Metabolizarea substantei active include hidroxilare si metoxilare. Dimetindenul si metabolitii acestuia se elimina predominant prin bila si urina, doar 5-10% sub forma nemodificata.
Indicatii:
Prurit in dermatoze, urticarie, intepaturi de insecte, arsuri solare, arsuri superficiale usoare.
Sarcina si alaptare:
Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat nici un risc fetal, insa nu exista date umane. Oricum, se evita aplicarea de Fenistil gel in primele 3 luni de sarcina. Fenistil-ul gel se recomanda a nu se aplica pe suprafete intinse si nici pe leziuni sau inflamatii cutanate. Precautii similare se iau si in perioada de alaptare (desi studiile au demonstrat existenta unei cantitati nesemnificative in laptele matern dupa aplicatiile locale), cand se interzice aplicarea Fenistil-ului gel pe mameloane.
Reactii adverse:
Rar, semne de iritatie locala usoara tranzitorie, precum piele uscata sau senzatie de arsura. Foarte rar apar reactii de hipersensibilizare.
Interactiuni:
Pana in prezent, nu au fost observate interactiuni ale Fenistil-ului gel cu alte medicamente.
Supradozare:
Nu au fost constatate pana in prezent cazuri de supradozare cu Fenistil gel. Cu toate acestea, aplicarea Fenistil-ului gel pe suprafete intinse sau pe leziuni, precum si ingestia accidentala a unei cantitati mari pot determina aparitia simptomelor de supradozare cu antihistaminice: somnolenta, excitatie, ataxie, tahicardie, halucinatii, spasme tonice sau clonice, midriaza, uscaciunea gurii, retentie urinara, febra, hipotensiune. Nu s-au semnalat cazuri mortale de intoxicatie cu Fenistil gel. Nu exista antidot specific in cazul supradozarii antihistaminice. Masurile de urgenta constau in: provocarea varsaturilor, lavaj gastric cand varsaturile sunt ineficiente, administrarea carbunelui activ, laxativelor saline si, atunci cand se impune, asistenta cardiorespiratorie. Nu se recomanda utilizarea stimulantilor. Vasopresoarele se pot administra pentru combaterea hipotensiunii.
Mod de administrare:
Dozare uzuala: 2-4 aplicatii zilnice. Administrare in cazuri speciale: pentru prurit sever sau leziuni extinse, tratamentul local cu Fenistil gel se asociaza terapiei sistemice cu Fenistil retard, Fenistil drajeuri sau picaturi.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la unul din componenti.

Precautii:
Se evita expunerea prelungita la soare a zonelor tratate. La sugari si copii mici, se evita folosirea Fenistil-ului gel pe suprafete intinse sau pe leziuni si inflamatii cutanate.
Prezentare:
50 g

Review

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Fenistil Gel 0.1%, 50 g, Glaxo

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.