Ceai Nalba Vrac 50g, Stef Mar

9980034557
9980034557
1
Ceai
Stef Mar
Stoc limitat
409 Lei

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online! Acesta poate varia in functie de momentul achizitionarii si epuizarea stocurilor existente in fiecare farmacie! CANTITATEA si STOCUL vor fi confirmate dupa procesarea comenzilor!

Ultima actualizare: 27 March • 13:46

Adauga la favorite si te anuntam cand intra in stoc

Sub denumirea de nalba se cunosc mai multe plante care se deosebesc intre ele. Este vorba de Althaea officinalis L, numita popular nalba-mare, nalba-alba, de la care se folos­esc florile, frunzele si radacinile; Althaea rosea, numita popular nalba-de-gradina, nalba-rosie, rujalina, trandafiri-negri, de la care se utilizeaza florile; Mlva glabra Desv. - nalba-de-cultura; Malva silvestris L. - Nalba-de-padure, colaceii-babei, malaga, de la care se folosesc florile si frunzele; Malva neglecta Wallroth, numita popular casul-popii, cas, nalba-marunta, nalba-mica, de la care se intrbuinteaza numai frunzele.z9f465ze61snd

Utilizare. Actiune interna secretolitica pulmonara, emolienta, expectoranta, antiinflamatoare a aparatului respira­tor, renal si gastro-intestinal (datorita sebstantelor mucilagi-noase si produsilor de hidroliza ai acestora).
Intern, sub forma de ceai (macerare la rece), la inflamatiile cailor respiratorii (tuse, bronsita, laringita) precum si in infectiile renale si tulburari gastro-intestinale. Extern: actiune emolienta si antiinflamatoare.

Frunzele si florile se utilizeaza extern sub forma de ca­taplasme, ca emolient si calmant. Se recomanda in laringite, traheite, spalaturi vaginale, ten uscat.
Frunzele de nalba in amestec cu flori "de musetel si cu capsule de mac dau o buna gargara pentru amigdalite si abcese dentare.
Sub forma de clisma se folosesc in hemoroizi.

Pe tenul uscat si cu riduri se folosesc comprese care se tin timp de 10-15 minute. Radacinile tinute in gura inlatura raguseala, iar la copii se folosesc pentru a favoriza aparitia dentitiei.
Intern: macerare la rece o lingura de radacina in 200 ml apa, la temperatura camerei, timp de 25 minute; dupa strecu­rare se adauga un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, pentru a nu se produce iritatii stomacale. Cantitatea se bea fractionat, in 4-5 reprize in decursul unei zile, indulcit.

Extern: infuzie - 2 linguri de frunze in 200 ml apa clo­cotita; se utilizeaza in furunculoza.
Decoct: 20 g radacina la 100 ml apa rece; se fierbe timp de 20 minute; se utilizeaza sub forma de gargara, in afectiuni ale gatului (laringite, traheite) si in spalaturi vaginale.
Decoct (in cosmetica): 30 g radacina maruntita la 450 ml apa rece; se fiebe 15 minute; se utilizeaza sub forma de com­prese pentru tenul uscat si riduri.


Ceaiul din nalba preparat din partile componente recomandate mai sus ale fiecarui tip de planta ajuta la vindecarea durerilor de stomac, enteritelor, nefritelor, laringitei, cistitei, hemoroizilor, leocoreei, inflamatiilor mucoaselor. Se recomanda a se bea in jur de 3 cani de ceai, zilnic.
Durerile in gat, astmul, celulita, starile nervoase pot fi usor vindecate cu ajutorul pulberii din flori de nalba. Pacientul poate utiliza aceasta pulbere numai la recomandarea medicului.
Laringita, amidalita si traheita pot fi vindecate si prin uz extern, cu ceai din radacini de nalba mare. Se recomanda a se face gargarisme de mai multe ori pe zi pentru obtinerea unor rezultate excelente. Tot prin uz extern se pot trata si ranile de pe maini si picioare, venele inflamate. In acest sens se recomanda a se face bai cu ceaiul rezultat din macerarea frunzelor si florilor de nalba, cu 3-5 l de apa rece, timp de 12 ore.
Hemoroizii si colitele pot fi tratate prin clisma. Astfel ceaiul se prepara din frunze si flori de nalba, peste care se toarna aproximativ 2 l de apa clocotita.
Pentru eliminarea toxinelor din organism, se pot face bai complete cu nalba. Aceste bai se recomanda a nu depasi 20 de minute, iar apa sa nu atinga inima pacientului. Procesul eliminarii toxinelor consta in transpiratia dupa baie, de aceea se recomanda ca pacientul sa nu se stearga dupa baie, ci sa se infasoare intr-un halat gros, apoi sa se odihneasca in pat.
Alte denumiri: nalba alba, nalba buna, nalba de camp, nalba de lunca, nalba de padure, ruja.

Review

Estimat livrare

Produse Recomandate

Istoricul tau de navigare

Ceai Nalba Vrac 50g, Stef Mar

apoteca-farmacie.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.